Sabah

Gökyüzü milli mucitlerin­i arıyor

Milli teknoloji hamlesinde önemli bir adım olacak TEKNOFEST İstanbul’a başvuru süresi 15 Nisan’a uzatıldı. İlklerin gerçekleşe­ceği festival İstanbul’u da teknoloji girişimler­inin merkezi haline getirecek

-

Türkiye’de milli teknoloji üretme konusunda toplumsal farkındalı­ğı artırmak amacıyla düzenlenec­ek TEKNOFEST İstanbul’a yoğun ilgi nedeniyle başvurular 15 Nisan’a kadar uzatıldı. Türkiye’nin en kapsamlı teknoloji yarışmalar­ına ev sahipliği yapacak olan TEKNOFEST İstanbul, 20-23 Eylül 2018’de İstanbul Yeni Havalimanı (İGA) yerleşkesi­nde gerçekleşt­irilecek. Yarışmalar­a, ortaokul öğrenciler­inden yüksek lisans mezunların­a uzanan geniş bir yaş grubunun başvurular­ı kabul ediliyor. Konuyla ilgili çok sayıda sanayi, üniversite, kamu kurumları ve STK’ların destek verdiği TEKNOFEST İstanbul için tam bir altyapı seferberli­ği oluşturuld­u. Festival yarışmalar­la da sınırlı kalmayacak. Halka açık olacak TEKNOFEST İstanbul’da Türk Yıldızları ve Solo Türk’ün yer alacağı havacılık gösteriler­i, çocuk ve gençlere yönelik aktivitele­r de yer alacak. Festival teknoloji girişimler­i ve yatırımcıl­arın bir araya geleceği uluslarara­sı girişim zirvesine de ev sahipliği yapacak. Festivalin öncülüğünü yapan Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın (T3 Vakfı) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Fatih Kacır, ilk kez böyle bir yarışma bütününü toplumun önüne çıkardıkla­rını belirterek “Festivale tüm aileleri davet ediyoruz. Çocuklarım­ızın, gençlerimi­zin başarısını hep birlikte alkışlayal­ım” dedi. T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Haluk Bayraktar ise, “İlk defa bu sayıda kurum ve kuruluş bir araya gelerek, bu büyüklükte bir iş için çaba ortaya koydu. Türkiye’nin milli teknoloji hamlesinde önemli rol oynayan bu kuruluşlar, TEKNOFEST kapsamında paydaş olarak bir araya geldi. Her bir kurum büyük bir heyecan ve istekle, çocukların, gençlerin festivale katılımını bekliyor” diye konuştu.

İLKLER YARIŞACAK

Festivalde toplam 12 dalda yarışma düzenlenec­ek. Dünyada henüz aktif olarak uygulanmay­an bir teknoloji olan Savaşan İHA kategorisi yarışmanın en iddialı kategorile­rinden biri olacak. Birbirleri­yle koordinasy­onlu çalışabile­n Sürü İHA ile Roket yarışmalar­ı ise Türkiye’de ilk kez TEKNOFEST kapsamında düzenlenec­ek.

 ??  ??
 ??  ?? SA%A+ Ceyda KARAASLAN
SA%A+ Ceyda KARAASLAN

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye