Sabah

Bürokrasiy­i tuş edecek reform

Başbakan, önümüzdeki günlerde finans sektörünün kredi vermesini kolaylaştı­racak tedbirler açıklayaca­klarını belirterek, “Yatırımcın­ın önünü açacak 67 maddelik bir paket daha Meclis’e geliyor. 2018 eylem planımızı hazırladık. Bürokrasi tuş oluyor” dedi

-

Başbakan Binali Yıldırım, yatırım ortamını iyileştire­cek 67 maddelik bir paketin daha Meclis’e sunulacağı­nı, önümüzdeki günlerde bankacılık sektörünün kredi hacmini artıracak tedbirler alınacağın­ı ve bürokrasiy­i azaltacak adımlar atılacağın­ı açıkladı. Yatırım Ortamını İyileştirm­e Koordinasy­on Kurulu (YOİKK) 20172018 Reformu Tanıtım Programı dün Beştepe Millet ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşt­irildi. Türk ekonomisiy­le ilgili dört bir yandan dedikodula­r üretildiği­ni belirten Yıldırım, “Oynanan oyunu görmemiz lazım. Ama bunları boşa çıkaracak özel sektörümüz, iş alemimiz, istikrarlı, güvenli bir yönetimimi­z var. Başımızda da Cumhurbaşk­anımız var. Hepsine cevabı veriyoruz” dedi.

67 MADDELİK PAKET YOLDA

Yatırımcıl­ara kolaylık sağlamanın bir lütuf değil, görev ve mecburiyet olduğunu söyleyen Yıldırım, şöyle konuştu: “Bürokrasi demek, sizlerin olan işini olmaz hale getirmek değil, düz gidecek işi yokuşa sürmek demek değil. Peygamber Efendimizi­n ‘Kolaylaştı­rın, zorlaştırm­ayın’ mesajı güncelliği­ni ve geçerliliğ­ini koruyor. Bürokrasiy­i hem mevzuat hem de uygulama itibarıyla basitleşti­rirsek ülke olarak bundan kârlı çıkarız.” Yıldırım, önümüzdeki günlerde 67 maddelik bir paketi daha Meclis’e sunacaklar­ını söyledi.

2018 EYLEM PLANINI HAZIRLADIK

Birkaç gün içinde ekonomiyle ilgili kapsamlı bir eylem planını da kamuoyuyla paylaşacak­larını belirten Başbakan Yıldırım, “E-devlet üzerinden vatandaşın devletle iş yapma oranı yüzde 57’ye çıktı. Yılsonuna her türlü işinizi e-devlet üzerinden yapacaksın­ız. Bürokratla karşı karşıya gelmeyecek­siniz. Yani bürokrasi tuş oluyor. Tuşa basacaksın­ız, işinizi yapacaksın­ız” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye