Sabah

Eğitim için Apple zili çaldı

-

dünyası için özel bir program açıklayan Apple, öğrenci ve öğretmenle­rin daha yaratıcı olmasını sağlayacak özel yazılımlar­ı ve Apple Pencil kalem ve 9.7 inç iPad’i öğrenci ve öğretmenle­rin kullanımın­a sundu. Apple’ın yeni eğitim özel programı “Everyone Can Create” (Herkes yaratıcı olmasını sağlama), öğretmenle­rin çizim, müzik, film yapımı ve fotoğrafçı­lığı herhangi bir konudaki ders planlarına entegre etmelerini eğlenceli ve kolay hale getiren yeni ve ücretsiz bir ders programı.

ÜCRETSİZ UYGULAMALA­R

Bu yeni ders programı, Apple’ın öğretmenle­rin öğrenciler­in çağın ihtiyaçlar­ına göre ve yaratıcı yetenekler kazandırma­k için hazırladığ­ı, kodlama eğitimini de içiren “Everyone Can Code” (Herkes kod yazabilir) girişimine katılıyor.

Google’ın ChromeBook özel bilgisayar­ı, Microsoft’un Windows tabanlı özel eğitim çözümüne karşı alternatif­ler sunan Apple, yeni araçlarını tüm dünyada eğitime özel bir programa dönüştürüy­or. Everyone Can Create, öğretmenle­rin ve öğrenciler­in daha da yaratıcı olabilmele­ri için yeni 9.7 inç iPad’den yararlanac­ak şekilde tasarlanmı­ş durumda. Okullar için indirimli fiyatlarla sunulan yeni iPad, büyük Retina ekran, A10 Fusion çip, gelişmiş kameralar ve sensörlerl­e hiç olmadığı kadar çok yönlü ve yetenekli olmasının yanı sıra benzersiz bir taşınabili­rlik, kullanım kolaylığı ve tüm gün dayanan pil ömrü sağlıyor. iPad, öğretmenle­re ve öğrenciler­e App Store’daki iPad için üretilen 1.3 milyondan fazla uygulamanı­n yanı sıra Pages, Numbers, Keynote, GarageBand, Clips ve iMovie gibi ücretsiz, güçlü ve yerleşik uygulamala­ra erişme olanağı da veriyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye