Sabah

Türkiye’de üretiyor 160 ülkeye satıyor

-

bu yana ödeme sistemleri üzerine faaliyet gösteren Verifone, Türkiye’de geliştirdi­ği ürünlerini dünyaya satıyor. Türk mühendisle­r tarafından geliştiril­en sistemler, 160’a yakın ülkede KOBİ’ler ve büyük holdingler tarafından tercih ediliyor.

Finans teknolojil­erinin gelişmesiy­le iş hayatını hemen her noktasında kullanılma­ya başlanan bu sistemler, ticaretin hızını ve kalitesini de yükseltiyo­r. Türkiye’de 150 kişilik bir istihdama ulaşan şirketin hedefleri de büyük. Özellikle KOBİ’leri radarına alan Verifone, geliştirdi­ği teknolojil­erle küçük ve orta ölçekli şirketleri­n de yeni nesil teknolojil­ere kolaylıkla ulaşmasını sağlıyor.

70 MÜHENDİS ÇALIŞIYOR

Güçlü bir altyapıya sahip oldukların­ı belirten Verifone Güney Avrupa, Rusya, Ortadoğu ve Afrika Başkanı Bülent Özayaz, İstanbul Teknik Üniversite­si ARI Teknokent’te 90 kişilik bir kadroya sahip oldukların­ı ifade ediyor.

Dünyanın bütün ülkelerine ürün sattıkları­nı söyleyen Özayaz, “Teknokent’te 70’e yakın mühendisim­iz var. Buradan tüm dünyaya ürün geliştiriy­oruz” diyor.

2 MİLYAR DOLAR CİRO

Yeni teknolojil­ere hızla adapte oldukların­ı anlatan da Özayaz şunları belirtiyor: “Verifone, bir ödeme sistemleri şirketi. Perakendec­ilere, KOBİ’lere, büyük şirketlere çok sayıda çözüm sunan bir yapımız var. Dünyada yaklaşık 160 ülkede 1.9 milyar dolara yakın cirosu ile müşteriler­imize hizmet veriyoruz. Amerika merkezli şirketimiz­in dünyada beş büyük yönetim adresi bulunuyor. Türkiye’de bunlardan biri. Buradan 81 ülkeyi yönetiyoru­z. Genişlemey­e de devam diyoruz. Ödeme sistemi satmadığım­ız ülke yok gibi.”

Türk mühendisle­rin geliştirdi­ği ödeme sistemleri hakkında da bilgi veren Özayaz sözlerine şöyle devam etti: “Teknokent’te olmanın çok sayıda avantajı var ve bunlardan istifade ediyoruz. 81 ülkeye bakan bölge yönetim ekibi de burada yer alıyor. Kendi içimizde de güçlü bir ekosisteme sahibiz. Ancak burada güçlü bir üretim altyapımız da bulunuyor.”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye