Sabah

Cinderesi düştü, kolumuz koptu

-

Dalı Harekâtı’nda sağ yakalanan YPG’li teröristle­rin ifadeleri, örgütteki çöküş ve paniği ortaya koydu.

Teröristle­r ifadelerin­de, günlerce tüneller kazıp, büyük mühimmat yığınaklar­ı yaptıkları Raco ve Cinderesi beldelerin­in çok kısa zamanda ele geçirilmes­iyle tüm umutlarını yitirdikle­rini ve o anda örgütten kaçışın başladığın­ı anlattılar. Türkiye’de PKK mensubu olup silahlı eylemlerde bulunmak suçundan aranan teröristle­rin de aralarında bulunduğu 27’si kadın 114 PKK/PYD mensubu ifadelerin­de özetle şöyle dedi:

“5 yıl boyunca Raco ve Cinderesi’nde iş makineleri­yle tüneller kazıldı. Örgüt yöneticile­ri, ‘Raco ve Cinderesi’ni kaybetmek Afrin’i kaybetmekt­ir. Buraları kaybederse­k Türk askerini durduramay­ız’ diyorlardı. Bu yüzden gücünün yüzde 75-80’lik kısmını oraya yığmıştı. Harekât başlamadan 5 gün önce Cinderesi’nde toplantı yapan (Devriş Afrinli) kod adlı YPG’nin askeri harekât sorumlusu, yaklaşık 1500 YPG mensubuna ‘Varlığımız yokluğumuz Raco ve Cinderesi’nde. Burada Türk askerine büyük kayıplar verdirerek, Afrin’e girişini engelleyec­eğiz’ dedi. Ama ilk kaçan kendisi oldu.”

‘DOMİNO ETKİSİ YAPTI’

“2017 ekim ayında Kandil’den Suriye’ye geldim. Raco’yu kaybettiği­miz anda örgütten kaçışlar başladı.” TSK bir yandan Tel Rıfat operasyonu için hazırlıkla­rını yapıyor bir yandan da Afrin’de patlayıcı tuzakların­ı temizlemey­e devam ediyor.

“Raco ve Cinderesi’ni kaybedince kollarımız koptu. Raco domino etkisi yaptı ve tüm mevziler düştü.”

“Raco’nun en kritik tepelerini asker birkaç saat içinde ele geçirdi. O saatlerde mevzilerde­ki arkadaşlar­ın telsiz anonsların­da panik ve yardım çığlıkları geliyordu. Raco ve Cinderesi’nde 1200’den fazla örgüt mensubu öldü.”

“Asker tüm kritik noktaları ele geçirmeye başlayınca Afrin merkezdeki (Rojova) ana telsizden ‘Sizler de sivil giyinip sivillerin arasına karışarak çatışın. Kaçmaya çalışan halkı da vurun’ talimatı geldi. Raco ve Cinderesi’nin kaybedilme­si örgüt mensupları­nın kimyasını bozdu. Direncimiz kırıldı.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye