Sabah

İKI ANNENIN ACıSı HAFIFLEDI

-

Hakkâri’nin

Irak sınırında Şemdinli ilçesinin yönelik başlatılan teröristle­re

PKK’lı kapsamında 2 bin 400 operasyon Dağları’na makara rakımdaki Balkaya malzeme taşıyarak yardımıyla ve halat çok sayıda kuruyor. Bölgede yeni üs eden patlayıcı imha tuzaklanmı­ş uzunluğund­a, 125 metre Mehmetçik, yüksekliği­nde mağara yer yer 3 metre malzemesi iki ton yaşam ile yaklaşık ele geçirdi.

Kozluk ilçesinde, 9 Haziran 2017’de PKK’lı teröristle­rce düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın’ın (23) annesi Zehra Yalçın, saldırıyı gerçekleşt­iren ‘Agit Baran’ kod adlı teröristin öldürülmes­i haberiyle buruk sevinç yaşadı. Karabük’te yaşayan anne Zehra Yalçın, “Allah devletimiz­den razı olsun. Mehmetçikl­erimize güç kuvvet versin, onlardan Allah razı olsun. Bu habere çok çok sevindim” dedi. İran uyruklu teröristin Siirt’in Baykan ilçesine bağlı Çukurca Köyü Jandarma Karakol Komutanı Jandarma Astsubay Üstçavuş Yakup Akdağ ile 4 asker ve 1 sivilin şehit edildiği saldırılar­da bomba düzenekler­ini hazırladığ­ı ortaya çıktı. Şehit

Akdağ’ın Tokat’ta yaşayan Güllizar Akdağ Zehra Yalçın

annesi Güllizar Akdağ, “Oğlum geri gelmeyecek ama bir yerde onlar da hak ettiği yeri bulduğu için seviniyoru­m. Diğer askerlerim­izin ve Aybüke öğretmenim­izin ailesine de sabırlar diliyorum. Birazcık olsun yüreklerin­e serinlik olduysa, ben de onlarla birlikte seviniyoru­m”

dedi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye