Sabah

HANGİ ŞEHİRDE NE <A3IL0ALI

İSPANYA’YA GİTMEK İÇİN NEDEN ÇOK

-

Yemek, sanat, dans ve pek çok alanda aynı coşkuyu hissedebil­eceğiniz İspanya eşsiz bir doğaya sahip. Gaudi’de Park Guell ilk rotanız. Daha sonra La Sagrada Familia’ya doğru devam edin. Casa Mila’nın terasından tüm şehri izleyebili­rsiniz. La Rambla Caddesi’de alışveriş yapabilir, Mantjuic Tepesi’de ise denizi, İsa Heykeli’ni ve Gaudi’nin sokakların­ı izleyebili­rsiniz. Madrid ise sonraki rotanız. Puerta Del Sol ve Plaza Mayor ile Boğa Güreşi Arenası’nı unutmayın.

Sevilla’da sizi İspanya Meydanı, Altın Kule, Sevilla Katedrali, Alcazar Sarayı karşılayac­ak. Valensiya’da Micalet Katedrali’ni ve Serrano Kale Kuleleri’ni ziyaret edin. Jolly Tur’un coşkunun ve tutkunun coğrafyası İspanya için düzenlediğ­i turun başlangıç fiyatı 499 euro. 7 gece 8 günlük ‘Büyük İspanya Turu’ için ajandanıza 8 Nisan tarihini not edin ve hayalinizi gerçeğe dönüştürün. Ayrıca bu turda Bonus’a özel yüzde 5 ekstra indirim ve +6 taksit fırsatı da bulunuyor. paella, gazpacho İspanyol yemeklerde­n birkaçı. Tapas, mutfağını anlatan

Davulların coşkulu buluşması Karnavalı, La Tamborrada, Sitges

Santa Cruz Avrupa’nın en büyüğü domatese Karnavalı, onbinlerin adeta eğlenceye büründüğü La Tomatina’da doyun.

en Elhamra ve Alkazar Sarayı, Sagrada Familia ünlü bazilikala­rdan La birkaçı bu zenginlikl­erin sadece

buluştuğu Playa Deniz, kum ve güneşin las Catedrales ve de Ses Illetes, Playa de en iyi plajları La Concha Beach, dünyanın arasında yer alıyor. Bir Gaudi eseri olan Park Guell, şehrin ünlü bulvarı Las Ramblas’ın içinden geçtiği Gotik Mahalle’yi yaşamak için Barselona Şaheserler­i Turu’na katılın. Bir diğer tur Girona Ve Figueras Turu. Onyar Nehri’nin kıvrım kıvrım içinden geçtiği, dar ve gizemli sokaklarıy­la Figueras sizi büyüleyece­k.

Burada yaşayan çingeneler­in farklı Flamenko yorumların­ı taş evlerde yaşayabilm­ek için Sacra Monte Gece Turu’na katılın. Pek çok mirasla tanışmak için Şehir Turu, mutlaka katılmanız gerekenler­den.

Sevilla - Madrid hattında gezinirken, Endülüs Emevilerin­den kalma diğer büyük miraslarla tanışmak için Cordoba Gezisi’ne mutlaka katılın.

Madrid’de medeniyetl­er buluşmasın­a tanıklık etmek istiyorsan­ız Toledo Turu’nu kaçırmayın. Bu arada Plaza de Orientevey­a Plaza de Santa Ana’da güzel vakit geçirip, tüm günü anarak kahve yudumlamay­ı ihmal etmeyin.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye