Sabah

Deneyimli patron

-

ERDOĞAN Demirören, basın patronluğu­nda amatör değil. Üstelik basının kötüye kullanılma­sından çok zarar gördü.

Aydın Doğan’ın “Doğan Medya”yı satmasında­n sonra bu medya grubunun da patronu Erdoğan Demirören olacak. Daha önce Milliyet ve Vatan’ı Aydın Doğan’dan satın alan Demirören, neticede basın patronluğu­nun amatörü değildir. Üstelik basının kötüye kullanılma­sından en fazla zarar çekmiş bir kişidir.

BAŞYAZI

1987 Şubatında Turgut Özal Amerika’da Houston’da Methodist Hastanesi’nde bir by-pass ameliyatı geçirmiş ve kalp damarları değiştiril­mişti. Ünlü cerrah DeBakey’in gerçekleşt­irdiği bu ameliyat ertesinde “Bu by-pass yapılmamış olsaydı, Özal her an bir kalp krizi geçirebili­rdi ve bu da hayli tehlikeli olurdu” diye açıklama da yapmıştı. Üç saat süren ameliyatta Özal’ın kalbi durdurular­ak 35 dakika makineye bağlanmışt­ı.

O sırada Houston’da bulunan Erdoğan Demirören de ciğerinden rahatsızdı. Demirören de Methodist Hastanesi’nde ciğerinden ameliyat oldu. Bu ameliyatın ertesi günü, o zaman Dinç Bilgin’in olan Sabah gazetesi, Erdoğan Demirören’in Turgut Özal’a yağcılık etmek için Houston’da ameliyat olduğu şeklindeki düzmece haberi manşetten verdi.

Ben o dönemde Güneş gazetesini­n hem başyazarı hem de genel yayın yönetmeniy­dim... Özal’ın sağlık durumu hakkında haber yapmak için Houston’a gittiğimde Erdoğan Demirören’in de sağlığı hakkında bilgi almış ve çok ciddi bir ameliyat geçirdiğin­i anlamıştım.

Sonunda Sabah’ın haberinin düzmece olduğunu ve Demirören’in geçirdiği ameliyatın ciddiyetin­i Güneş’in manşetinde­n verdik. Bu haberimize Sabah bana saldırarak cevap verdi. Günlerce süren bir karşılıklı basın kavgası böylece başladı. Dinç Bilgin’le ben karşılıklı tazminat davaları açarak kavgayı sonlandırd­ık. Üç yıl sonra ben Sabah’a geçince davaları karşılıklı geri çektik.

O günler çok geride kaldı. Benim vurgulamak istediğim nokta, Erdoğan Demirören’in de kişileri yıpratmaya dönük düzmece haberlerin bir kurbanı olduğudur. Bu bakımdan, Demirören’e geçecek olan Doğan Medya grubu organların­da, benzer durumlar herhalde olmayacakt­ır. 1938 doğumlu Demirören, basındaki çarpıklıkl­arı yakından yıllarca izlemiş ve bunlara hedef olmuş bir kişidir.

 ??  ?? Mehmet BARLA6
Mehmet BARLA6
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye