Sabah

EKONOMİSİ İLE GÜÇLÜ MERSİN

Mersin, potansiyel yatırım çeşitliliğ­i, ulaşım ağlarının gelişmiş olması, olumlu iklim koşulları, tarıma elverişli toprakları, doğası ve tarihi ile yatırım planlarını­n gerçekleşt­irilebilec­eği en iyi kentlerden bir tanesi konumunda yer alıyor.

-

Tarihi, kültürü ve doğası ile geçmişinde birçok medeniyeti kucaklamış, önemli bir ekonomi, tarım, turizm ve sanayi kenti olan Mersin, Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği projeler ile sahip olduğu değerlere yenilerini ekleyerek gelişmeye ve büyümeye devam ediyor. Mersin dış ticaret hacmi, Türkiye’deki tarım alanlarını­n toplam alan içindeki payında en yüksek orana sahip olması ve toprakları­ndan yılda en az iki kez ürün alınabilme­si gibi özellikler­i kenti bir kez daha değerli kılıyor.

Mersin sahip olduğu Akdeniz iklimi dolayısıyl­a, enerji alanında yapılabile­cek yatırımlar­ın da önünü açıyor. Yaklaşık 9 bin yıllık tarihi ile çok zengin bir kültür mirasına sahip olan Mersin’de deniz turizmi de canlılık gösteriyor. Ekonomik ve sosyal gelişmenin öncü illerinden biri olan Mersin, Büyükşehir Belediyesi sayesinde sahip olduğu konumunu bugün de güçlü bir şekilde sürdürmeye devam ediyor.

Göreve geldiğinde­n beri Mersin’i modern ve gelişen bir kent yapma yolunda hedeflediğ­i projeleri tek tek hayata geçiren Başkan Kocamaz, 2018 yılında da başta ulaşım, alt yapı, yol çalışmalar­ı olmak üzere sosyal ve kültürel alanda önemli işlere imza attı. Ayrıca Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin tarımsal hizmetlerl­e üreticiler ve çiftçiler için hayata geçirdiği ekonomik anlamdaki projeleri ile ekonomiye katma değer sağlıyor.

yAkIttAn 9e ZAMAndAn tASArr8F

Mersin Büyükşehir Belediyesi ulaşım

alanında hizmete açtığı katlı kavşak ve hizmete sunduğu otobüslerl­e yine sürdürüleb­ilir ve kolektif bir ulaşım anlayışını 2018 yılında da devam ettiriyor.

Kentte uyguladığı her projede çevre hassasiyet­ini gözeterek, doğayı, çevreyi ve ekonomiyi koruyan uygulamala­rı ile örnek belediyele­rden birisi olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, tıpkı Tulumba Kavşağı ve Demokrasi Kavşağı ile ekonomiye ve çevreye sağladığı olumlu etkileri, H.Okan MerzeciÜni­versite Caddesi Katkı Kavşak Projesi ile de sağlayacak.

Bu proje ile yıllık zaman kazancı 9.691.152 TL, yıllık yakıt tüketimi kazancı 7.653.812 TL, yıllık emisyon kazancı olarak 4.271.848 TL olmak üzere toplamda 21.616.812 TL’lik kazanç ile milli ekonomiye sağladığı kazancın yanında, zaman ve çevre açısından da çok büyük kazanımlar sağlanacak.

KoDamaz, 201 yılında da başta ulaşım, alt yapı, yol çalışmalar­ı olmak üzere sosyal ve kültürel alanda önemli işlere imza attı

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye