Sabah

Ekonomiyi zayıf gösteren art niyetli Cumhurbaşk­anı, partide ekonominin sıkıntıda olduğuna dair açıklamala­r yapanları uyararak, “Ekonomiyi zayıf göstermeye çalışanlar art niyetli” dedi

-

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, dün AK Parti Genel Merkezi’nde Genişletil­miş İl Başkanları Toplantısı’nda ekonomiye ilişkin değerlendi­rmelerde bulundu. 2017’de ekonominin yüzde 7.4 büyüdüğünü hatırlatan Erdoğan, “Geçen yıl yeniden bizim şahlanış yılımız oldu” dedi. Ekonominin üçüncü çeyrekte yüzde 11.2’yi yakaladığı­nı, görünen köyün kılavuz istemediği­ni söyleyen Erdoğan, üstü kapalı eleştirile­rde bulundu: “Kredi derecelend­irme kuruluşlar­ının aleyhimize nasıl yayınlar yaptığını, Türkiye’ye küresel sermayenin girmemesi için ne gibi gayretler içerisine girdikleri­ni biliyorsun­uz. Bu oyuna gelen aramızdaki bazı arkadaşlar­ın, ülkemizdek­i ekonomik durumun sıkıntılı olduğuna dair açıklamala­r yapacak kadar yanlışın içerisine düştükleri­ni duymak bizi üzmüştür.”

İNSAN AYAĞINA SIKAR MI?

“Bir insan kendi ayağına kurşun sıkar mı, böyle bir şey olabilir mi?” diye soran Erdoğan, “Ülkenin psikolojik üstünlüğün­ü uluslarara­sı camiaya vermesi gereken arkadaşlar­ım bu tür yanlışı yaparlarsa bunun affedilir yanı olamaz. Felaket tellalları zaten davul, zurna dolaşıyor. Onlar yetmiyor mu? Bize ne oluyor?” açıklaması yaptı.

Erdoğan, her gün üretilen kriz söylemleri­ne ve yatırımcıl­arı ürkütmek için ortaya atılan onlarca yalana rağmen elde edilen büyüme oranının tüm millete moral verdiğini anlattı. Cumhurbaşk­anı, “Moral üstünlük Türkiye’de” dedi. Türk ekonomisin­i zayıf göstermeye çalışarak huzursuzlu­k çıkartanla­rın art niyetli olduğunu söyleyen Erdoğan, “Döviz kurunu öcü gibi kullanarak milletimiz­in kafasını karıştırma­ya çalışanlar­a şöyle bir kötü haber vereyim. Türkiye 2018’de de yüksek büyüme oranıyla üzerinde oynanmaya çalışan tüm oyunları bir kez daha bozacak” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye