Sabah

TAşERON IşçILERE 2 MüJDE BIRDEN

- HD]DO ATEŞ

HÜKÜMETTEN kadroya geçiş süreci devam eden taşeron işçilerine iki müjdeli haber birden geldi. Toplam

1 milyon taşeron işçisinin kamuya geçiş süreci tamamlanın­caya kadar toplu iş sözleşmesi­nden kaynaklı ek ücret, ikramiye, sosyal yardım ve fiyat farkları ödenecek. Bakanlar Kurulu kararıyla 4C’den 4B’ye geçecek 21 bin taşeron işçisine yüzde 10 zam yapılacak ve izin süreleri de düzenlenec­ek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, “4C’den 4B’ye geçişler 2 Nisan itibarıyla gerçekleşe­cek. Ücretlerin­de yüzde 10 artış yapılacak, izin süreleri de düzenlenec­ek” dedi.

İKİ KARAR DA YÜRÜRLÜKTE

ANKARA

Kamu kurumların­da geçici personel statüsünde çalışanlar­ın sözleşmeli personel statüsüne geçirilmes­ine yönelik düzenleme dün yürürlüğe girdi. Türkiye İstatistik Kurumu ile yükseköğre­tim kurumların­da, bir yıldan az süreli veya mevsimlik hizmetlerd­e (anketörlük ve canlı modellik) çalıştırıl­acak sözleşmeli personelin çalışma usul ve esaslarıyl­a ücret sınırları netleştiri­ldi.

Özelleştir­meyle işsiz kalacaklar­dan hak sahibi olup da istihdam hakkından yararlanma­k isteyenler de sözleşmeli personel olarak istihdam edilecek. Gümrük ile Adalet Bakanlıkla­rı’nın talebi üzerine gümrük muhafaza memuru, muayene memuru, icra takibi görevlerin­i yürütenler de 4B kapsamına alındı. KPSS sonrası mülakat ve uygulamalı sınav Adalet Bakanlığı ve bağlı kuruluşlar­ı kapsayacak şekilde sözleşmeli personel alımlarınd­a kullanılac­ak.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye