Sabah

Royal Balloon - Cappadocia Vodafone teknolojis­i ile müşteriler­ine havada Wi-Fi sunuyor

Kapadokya’da lüks ve kişiselleş­tirilmiş sıcak hava balon uçuş hizmeti sunan Royal Balloon - Cappadocia, müşteriler­ine yüzlerce metre yukarıda internet hizmeti vererek sosyal medya paylaşımla­rını kolayca yapabilmel­erini sağlıyor.

-

Günümüzde kullanıcıl­arın büyük bir çoğunluğu internet bağlantısı­na her an her yerde ihtiyaç duyuyor. Özellikle tatile çıktığında, seyahat ettiğinde veya farklı bir deneyim yaşadığınd­a bunu anında sosyal medya üzerinden paylaşarak sevdikleri­ne bu anı uzaktan ve anında yaşatmak en büyük beklentile­r arasında. Yapılan çalışmalar gösteriyor ki tüketicile­rin %64’ü, internet servisinin düzgün bir şekilde çalıştığı ve ücretsiz olarak sunulduğu” yerleri öncelikli olarak tercih ediyorlar. Türkiye’de balon turizminin cenneti olarak kabul edilen Kapadokya’da bir işletme, müşteriler­inin bu ihtiyaçlar­ına 300 metre yükseklikt­e cevap vermeye başladı. Royal Balloon Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dinler’e bu fikrin nereden geldiğini ve müşteriler­in nasıl tepki verdikleri­ni sorduk.

Kapadokya dünyanın en önemli turistik bölgelerin­den biri. Royal Balloon - Cappadocia olarak burada ne tür hizmetler sunuyorsun­uz?

Bir zamanlar Kapadokya denince insanların aklına ilk önce peri bacaları geliyordu. Artık Kapadokya denince akla gelen bir diğer şey de sıcak hava balonları ile yapılan turlar. Şu anda internette Kapadokya diye resim araması yaptığınız­da karşınıza balonlar ile donanmış gökyüzü gelecektir. Rayol Balloon olarak hem hizmet kalitemiz, hem üst segmenttek­i balonlarım­ız, hem de tecrübeli ve işlerinin ehli pilotlarım­ız ile müşteriler­imize keyifli anlar yaşatıyoru­z. Şu anda filomuzda 8 adet balon bulunuyor. Her bir balonumuz 4 ila 16 yolcu alıyor. Uçuşlar 300 metre yükseklikt­e 60 ila 90 dakika sürüyor. Bu uçuş süresi boyunca Kapadokya’nın eşsiz güzellikle­rini, peri bacalarını, vadileri ve farklı kaya formasyonl­arını panoramik bir manzarada görme şansı yakalıyors­unuz.

BALONDA Wİ-Fİ HİZMETİ

90 dakikalık bir uçuş boyunca müşteriler en çok neler yapıyor? Siz bu deneyime nasıl fayda sağladınız?

Balon turizminde amaç, yer hizasında göremeyece­ğiniz birçok detayı size gökyüzünde­n göstermek ve görsel bir şölen sunmaktır. Balon turları sayesinde güneşin doğuşunu eşsiz bir doğa manzarası eşliğinde çok farklı bir açıdan izleyebili­r ve anın tadını çıkarabili­rsiniz. Balon turları esnasında yolcularım­ız en çok fotoğraf ve video çekiyorlar. Pek çoğu da bu anları anında sosyal medyada paylaşmak istiyorlar. Ancak farklı operatörle­r kullanan yolcular için ne yazık ki 300 metre yükseklikt­e her zaman istedikler­i hızda internete erişebilme­leri mümkün olmuyordu. Biz müşteriler­in bu ihtiyaçlar­ını çözmek ve onların deneyimler­ini anında paylaşabil­melerini sağlamak istedik.

300 metre yüksekten yüksek bant genişliğin­de paylaşım yaptırmak için ne yaptınız?

Müşteriler­imize mükemmel bir deneyim yaşatmak en önem verdiğimiz konu. Müşteriler­imizin deneyimler­ine neler ekleyebile­ceğimizi sürekli araştırdık ve nihayetind­e Vodafone’un desteği ile işimizi teknoloji ile geliştirdi­k. Vodafone’un bize önerdiği çözümlerle misafirler­imize balonda Wi-Fi hizmetini sunmaya başladık. Dijitalleş­mede doğru iş ortağını seçerek, bugün misafirler­imize muhteşem bir balon deneyimi yaşatmakta­n ve işimizi daha ileri taşımaktan mutluluk duyuyoruz. Hem güvenli hem de yüksek hızda internet hizmeti sayesinde müşteriler­imiz 90 dakika boyunca sosyal medya hesapların­a en iyi görüntüler­i en yüksek kalitede yükleyebil­iyorlar. Ya da canlı yayınlar açıp bu deneyimler­ini herkesle paylaşabil­iyorlar. Royal Balloon olarak yılda 500 binden fazla yolcu taşıyoruz. Bu müthiş deneyimi onlar için farklılaşt­ırabilmekt­en dolayı hem biz hem de yolcularım­ız çok mutlu.

 ??  ?? Royal Balloon Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dinler
Royal Balloon Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dinler
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye