Sabah

Fransa’nın Macron’una “frekansı yüksek” bir fırça atılmış

- 0HKPHW BARLAS BAŞYAZI

ABD Başkanı Trump’ın gerçek mi yoksa hayali mi oldukları anlaşılmay­an çıkışları ile uğraşırken, başımıza bir de Fransa’nın Macron’unun “Buldumcuk” tanımına tam uyan davranışla­rı çıktı. Trump önceki gün “Suriye’den çekileceği­z” demişti ve daha sonra ABD Dışişleri sözcüsü “Böyle bir karardan haberimiz yok” diye açıklama yapmıştı.

Macron’un hezeyanı

Macron’a gelince... Fransa’nın Libya ayıbının izleri henüz silinmemiş­ken ve eski Cumhurbaşk­anı Sarkozy bu ayıp yüzünden yargı önüne getirilmek­teyken, şimdiki Cumhurbaşk­anı Macron da, Suriye’deki terör örgütleri ile Türkiye arasında arabulucul­uk yapmayı teklif etti...

Frekansı yüksek uyarı

Macron’a en kesin cevap tabii ki Cumhurbaşk­anı Erdoğan’dan geldi. AK Parti İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, Macron’un teklifini şöyle yorumladı:

“-

Son dönemde Fransa’nın yanlış bulduğumuz tavrından fevkalade üzüntü duyduğumuz­u belirtmek istiyorum. Geçen hafta görüştüm. Baktım garip garip şeyler söylüyor. Kendisine biraz frekansı yüksek oldu ama söylemek zorunda kaldım. Bizim silahlı kuvvetleri­mizi asla kabullenem­eyeceğimiz bir yere oturtmak kimsenin haddine değil.”

Sarkozy’den Macron’a

Türkiye ile aralarına girmeyi hayal ettiği terör örgütlerin­in temsilcile­rini Elysee Sarayı’nda ağırlayan Macron’a karşı PKK’lılar, YPG’liler ve DEAŞ’lılar dikkatli davranmalı­lar. Çünkü Macron’un selefi Sarkozy de Kaddafi’yi aynı sarayda ağırlamış ve hatta Kaddafi’ye o sarayın bahçesinde çadır kurdurmuşt­u. Sonra da Kaddafi’yi yok etmek için Fransız uçakları Libya’yı bombalamış­lardı.

Ha PKK ha PYD...

Bizim sınırlarım­ıza bitişik alanlardak­i terör örgütlerin­e sempati duyanlar, bunlara silah yardımı yapanlar ve Macron’un yaptığı gibi bunları adam yerine koyanlar Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın açılamalar­ına kulak vermek zorundalar.

“-

PKK ile PYD’yi aynı görmeyen, DEAŞ ile mücadele ile YPG ile mücadeleyi eşdeğer tutmayan tüm yaklaşımla­ra kapımız kesinlikle kapalıdır. Terör örgütünün harf oyunları ile ismini değiştirer­ek oynamak istediği oyuna katılmak isteyenler kendileri bilirler. Aynı yılanın yavruları olduğunu biliyoruz. Biz teröristle­re isim koymakla değil, onları ortadan kaldırmakl­a meşgulüz.”

Ha Kandil ha Sincar...

Bu arada Irak’a da bir uyarı var Cumhurbaşk­anı’ndan...

“-

Irak’ta da bölücü terör örgütünün faaliyetle­rini sona erdirmek kararınday­ız. Sincar’la ilgili değişik şeyler konuşuluyo­r. Sincar, Kandil’in bir alternatif­idir. Bizim için Kandil neyse Sincar da odur. Sincar, PKK’dan, terör örgütlerin­den, ismi ne olursa olsun temizlenen­e kadar bu devam edecek.”

Bir gece ansızın...

“- Onun için bir gece ansızın oraya da girebiliri­z. Tarih vererek bu işler olmaz. Irak hükümetine söylüyoruz. Yapacaksan­ız yapın, yapmayacak­sanız bırakın biz yapalım, onlar da taahhüdünü verdiler. Hem bizim hem Bağdat yönetimini­n ortak sorunudur. Irak’la birlikte çalışmaya hazırız. Artık bu konuda Türkiye’ye yönelik eleştirile­r getirilmes­inin anlamı yoktur.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye