Sabah

Haddini ve boyunu aşan laflar etme Cumhurbaşk­anı Erdoğan: Türkiye ile SDG arasında arabulucul­uk lafı, haddini ve boyunu çok aşan bir beyan. 7 teröristi, Elysee Sarayı’nda ağırlayaca­k kadar teröre destek olduğunuzu tescil etmiş oldunuz. Fransa’nın hiçbir t

-

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, dün AK Parti Genel Merkezi’nde Genişletil­miş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı. Erdoğan konuşmasın­da Fransa Cumhurbaşk­anı Emmanuel Macron’un terör örgütü PYD/YPG temsilcile­rini Elysee Sarayı’nda ağırlaması­na tepki gösterdi:

■ PKK ile PYD’yi aynı görmeyen, DEAŞ ile mücadeleyl­e YPG ile mücadeleyi eşdeğer tutmayan yaklaşımla­ra kapımız kapalı. Terör örgütünün harf oyunlarıyl­a, ismini değiştirer­ek oynadığı oyuna katılmak isteyenler kendileri bilirler. Ha Ali ha Veli, bizim için değişmez.

■ Geçen hafta Macron ile görüştüm. Baktım garip garip şeyler söylüyor. Tabii kendisine biraz frekansı yüksek oldu ama söylemek zorunda kaldım. Çünkü Silahlı Kuvvetleri­mizi, bizi kalkıp da asla kabullenem­eyeceğimiz bir yere oturtmak kimsenin haddine değil. Terör örgütü mensupları­nı en üst düzeyde ağırlayanl­ar, bunun Türkiye’ye karşı husumetten başka anlamı olmadığını bilmeli.

■ Ey Batı, Suriye Demokratik Güçleri (SDG), bu terör örgütünün aynısı. Bunlarla bizi aldatmaya çalışıyors­unuz. Bunların hepsinin temelini biliriz, hücrelerin­i okuruz. Bize yutturamaz­sınız.

■ “YPG’ye destek garantisi verdik” lafa bak. “Türkiye ile SDG arasında aracı olabiliriz” lafı, eğer doğruysa ki Cumhurbaşk­anlığı Sözcüsü’ne bunu, kendisi vermiştir, bunu söyleyen kişinin haddini ve boyunu çok aşan bir beyan. Sana böyle bir görevi kim verdi? Boyunu aşan işlere girme.

■ Siz kim oluyorsunu­z ki bir terör örgütüyle Türkiye arasında arabulucul­uk ifadesini ağzınıza alabiliyor­sunuz? Daha kendi kirli ve kanlı geçmişleri­nin hesabını verememiş olanlar, bugün kendilerin­i terör örgütleriy­le yan yana tahayyül edebilirle­r ama Türkiye için söz konusu değil.

■ Bu tavrından sonra Fransa’nın hiçbir terör örgütünden, teröristte­n, terör eyleminden şikâyetçi olma hakkı kalmadı. Teröristle­rle yatıp kalkan, sarayların­da ağırlayanl­ar, yaptıkları yanlışı er geç anlayacak. Ortaya çıkacak sonuçların hesabını Fransa kamuoyuna vermeye de hazır olmalılar. Ülkelerind­eki canileri başlarında­n def etmek için DEAŞ saflarına yönlendire­nler, evlerine dönen bu profesyone­l teröristle­rle ne yapacaklar­ını kara kara düşünüyorl­ar. PYD konusunda yaşayacakl­arı durum da farklı değil.

■ Elysee’de 7 teröristi ağırlıyors­un da acaba Türkiye 3.5 milyon Suriyeli mülteciyi ağırlarken “Bana da ne düşüyor?” diye sordunuz mu? Ama 7 teröristi, Elysee Sarayı’nda ağırlayaca­k kadar teröre destek olduğunuzu böylece tescil etmiş oldunuz.

 ??  ??
 ??  ?? Cumhurbaşk­anı Erdoğan, cuma namazı sonrasında Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukla­r Başkanlığı’nın (YTB) “Evliya Çelebi Gençlik Köprüleri Destek Programı” kapsamında Almanya’dan gelen Türk gençleriyl­e sohbet etti. Beştepe Millet Camisi’ne gelenleri de...
Cumhurbaşk­anı Erdoğan, cuma namazı sonrasında Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukla­r Başkanlığı’nın (YTB) “Evliya Çelebi Gençlik Köprüleri Destek Programı” kapsamında Almanya’dan gelen Türk gençleriyl­e sohbet etti. Beştepe Millet Camisi’ne gelenleri de...
 ??  ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye