Sabah

Altını çizdiğim satırlar-24

- Talip YARDIMCI

Biliyorum, diyordu. Yine kitap lara gömüleceks­in, sayfaların da ikimize rastlama ihtimalini­n peşinden giderek deli gibi kitap okuya caksın ve bu sana iyi gelecek. (BARIŞ BIÇAKÇI /Seyrek Yağmur)

HHH

(ski huzur suzlukları­m nereye kaybo luyor, nerede saklanıyor­lardı peki" gylesine sakindim ki, hiç var olma mış gibiydim. (ANDRE GIDE /Ayrı Yol)

HHH

Yusuf, ben seni, sevmiş ve sevecek bütün kalplerin sırrına ortak olarak sevdim. (NAZAN BEKİROĞLU /Yusuf İle Züleyha)

HHH

Hiçbir şey için ‘benimdir’ deme! Sadece de ki, ‘yanımdadır!’ Çünkü ne altın, ne toprak, ne sevgi, ne hayat, ne huzur, hatta ne keder, ne ölüm senin olamaz, daima senin kalamaz. (D.H.LAWRENCE / Tüylü Yılan)

HHH

Kimseyi istemiyors­un yanında ama durup durup da yalnızlıkt­an şikayet edesin geliyor. Bir şeyden şikayet ede bilmek için bile insan lazım. (MAHİR ÜNSAL ERİŞ /Olduğu Kadar Güzeldik)

HHH

Uyurken köpekler kurtlara benzer ler (L.F.CELINE /Gecenin Sonuna Yolculuk)

HHH

Bir bedeni yoklayıp tutulabili­r yapan şeyin ses olduğunu hiç düşün dün mü" Görme duyusu, hatta dokun ma duyusu bile bir şey kanıtlayam­az varlığı hakkında; hepsi bir sanrı olabilir. Ama ses rengi gerçektir. (CARMELA FRATANTONI­O / Sevgili Richard Gere)

HHH

Kendi kendime dedim ki, şu hayat ta iki tür düşkünlük var. Topluma uyum sağlamak için hiçbir şey yapma mak ya da bunun için her şeyi yapmak. (H.F.BLANC / Üç Atış Yirmi Beş)

HHH

Sevilmez olmak, görünmez olmak tır. (MARGUERITE YOURCENAR / Ateşler)

HHH

Hayat denilen yolculuk gitmekten değil, dönmekten ibaretmiş. (NERMİN YILDIRIM / Saklı Bahçeler Haritası)

HHH

Dünya şu veya bu konuda dahi oldukları iddia edilen insanlarla dolu... Oysa bu insanların dikkate değer tek yanları hayatların­ı örgütlemed­e ki müthiş beceriksiz­likleri. (KAZUO ISHIGURO / Avunamayan­lar)

HHH

Ne çok ister insan büyük kederlerin ardından ölüp gitmeyi de, başaramaz. Ruh, başına kara bir hale takarak göğe yükselmek için çırpınır ama vücut dün yalıdır; yer içer, yaşar. (AYFER TUNÇ /Aziz Bey Hadisesi)

 ??  ?? Haşmet BABAOĞLU
Haşmet BABAOĞLU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye