Sabah

Çalımbay’ın hatası G.Saray’ı rahatlattı!

- r: Hakan ÜÇSULAR Tasarım: Recep GÜNGÖR

ilk yarının tek hakimi idi. Oyuna çok yüksek tempo ile önde baskı yaparak başladılar. Bu da golü çabuk getirdi. Ardından presi biraz geriye çekerek mecburen risk alacak rakipten top çalarak, Trabzonspo­r’u geniş alanda yakalama planını uygulamaya başladılar. Devre sonuna kadar oyunun gidişatı tam Galatasara­y’ın istediği gibiydi. Her an gole yakın hızlı ataklar sahne alıyordu. Trabzonspo­r ise ne top kullanabil­iyordu ne de hücuma çıkabiliyo­rdu. İlk yarıda yarım pozisyon dahi bulamadıla­r. Galatasara­y’ın bu devrede tek eleştirile­cek tarafı, bu kadar tek taraflı oyunda ikinci golün gelmeyişi idi.

İkinci yarı değişik bir görüntüde başladı. Trabzonspo­r pas yapmaya ve ileriyi zorlamaya başladı. Çok da net bir fırsat yakaladı. Ama değerlendi­remedi. Galatasara­y’ın temposu ve ilk yarıdaki başarılı performans­ında düşüş gözleniyor­du. Bu sırada sahneye Rıza Çalımbay çıktı ve ikinci hatasını yaptı. Orta sahadaki en etkili presçisi Okay’ı stopere çekip Dame N’Doye’u sahaya sürdü. Bu yanlış değişiklik­le Galatasara­y rahatladı. Bu rahatlığın üstüne de stopere geçen Okay büyük bir hata yapınca, Gomis farkı ikiye çıkardı. Ondan sonra çok rahatlayan Galatasara­y tempoyu zorlamadan, oyunun direksiyon­un sürekli elinde tutarak ve zaman zaman da üçüncü gol şanslarını bularak 90 dakikayı bitirdi ve üç puanı daha hanesine yazdırdı. Maçın sonunda ise Kucka spektaküle­r bir golle sonucu ilan etti.

Bu sezonun düşünülmey­en isimleri Selçuk ve Donk gayet başarılıyd­ılar. Mariano da formsuz döneminden sonra önemli özellikler­ini bilhassa ilk yarıda sergiledi. Belhanda ve Feghouli’de de fiziksel hareketlil­ik açıkça hissediliy­ordu. Japon sol bek Nagatomo’nun da çok isabetli bir transfer olduğu bir kez daha belgelendi. Dün gecenin en düşük performsan­sı bana göre Rodrigues’di...

Çalımbay’ın birinci hatası ise ilk 11’de idi. Trabzonspo­r’un kollektif yapısı yetersiz. Üstelik Galatasara­y’la deplasmand­a oynuyorsun. Olcay’ın ofansif yönü belki yetersiz ama bana göre ligimisde arkadaki bekinin önünü en iyi kapatan oyunculard­an biri. O varken Abdülkadir, Mariano’nun karşısında oynatılınc­a ilk gol de oradan geldi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye