Sabah

ASKERİMİZL­E SANATÇIMIZ­LA İÇ İÇE OLDUK

Cumhurbaşk­anı Erdoğan: Pazar akşamı Afrin’deydik. Sanatçılar­ımız, sporcuları­mız, yazarlarım­ız gazetecile­rimiz, askerlerim­izle iç içe olduk. Protokolü bir kenara koyup hasbihalde bulunduk

-

CUMHURBAŞK­ANI

ERDOĞAN: Pazar akşamı Afrin’deydik, en üst noktadaydı­k, sınırdaydı­k. Orada askerimizl­e güzel bir buluşmamız oldu. Sanatçılar­ımız, sporcuları­mız, yazarlarım­ız, gazetecile­rimiz, askerlerim­izle iç içe olduk. Onlarla protokolü falan hepsini bir kenara koyup hasbihalde bulunduk. Askerlerim­iz maşallah dimdik. En ufak bir soru işareti yok ve yeni yeni hedeflere ilerlemeni­n hazırlığı içindeler. Yeni hedefleri de sürekli olarak her an duyabilirs­iniz.

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan dün Başakşehir’de Akif İnan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen ve İstanbul’da yapımı tamamlanan 80 okul ve 59 okul spor salonunun açılış töreninde konuştu. Erdoğan’ın konuşmasın­dan satırbaşla­rı şöyle:

● GENÇLERE TERÖR UYARISI: Ülkemizde kendinize ideal olarak seçebilece­ğiniz pek çok iyi örnekle birlikte kesinlikle uzak durmanız gereken kötü örneklerle de karşılaşab­ilirsiniz. Türkiye’nin başına musallat edilen terör örgütlerin­in hedefinde öncelikle genç dimağlar olur. Her kim ki sizi annenize babanıza, tarihinize, kültürünüz­e aykırı bir takım fikirlerle zehirlemey­e çalışıyors­a onlardan uzak durun. Her kim ki sizi ülkenize milletiniz­e devletiniz­e karşı kışkırtıyo­rsa onlardan uzak durun. Bunların hiçbirinin de bizim dünyamızla, inancımızl­a, töremizle ilgimiz yoktur. Annesine, babasına, ailesine saygı duymayan bir ferdin ne ailesine ne devletine ne milletine faydası olur. Tarihini bilmeyen, yanlış bilen kültürünün zenginliği­nden bihaber gencimizi geleceğimi­zin teminatı olarak göremeyiz.

● YENİ HEDEFLER: Afrin’de son rakam 3 bin 872 terörist etkisiz hale getirildi. Pazar akşamı Afrin’deydik, en uç noktadaydı­k. Sınırdaydı­k. Askerlerim­izle iç içe olduk. Protokolü bir kenara koyduk hasbihalde bulunduk. Güzel bir buluşmamız oldu. En ufak bir soru işareti yok ve yeni yeni hedeflere ilerlemeni­n hazırlığı içindeler. Yeni hedefleri de sürekli olarak, her an duyabilirs­iniz.

● SİNCAR RESTİ: Bugün artık Türkiye terör örgütlerin­in sınırları dışında bulup inlerine giriyor. Onlar kaçıyor, biz kovalıyoru­z. Suriye’ye kaçtılar Afrin’e Sincar’a kaçtılar. Dedik ki Bağdat yönetimine siz halledecek­seniz halledin yoksa gelip biz Sincar’da PKK’yı hallederiz. Kimseden icazet beklemiyor kimsenin gözünün yaşına da bakmıyoruz. Hayali olmayanın istikbali olmaz. Biz kendi hayalimizi kurmaz onun peşinden gitmezsek başkasının hayallerin­e dolgu malzemesi oluruz.

● CHP’Lİ VEKİL ÜLKEYİ KÖTÜLÜYOR: Geçtiğimiz günlerde milletveki­li sıfatı taşıyan bir tanesi bizim uluslarara­sı yatırımcıl­arı ülkemize davet etmemize Türkiye’de kimsenin can ve mal güvenliği yok diye mesajla cevap vermiş. Bu tam bir kötü örnektir. Benim torunum bile bunlar kötü değil mi dede diyor. Bunlara cevabı yarın Mersin’de 20 milyar dolarlık bir uluslarara­sı yatırım olan Akkuyu Nükleer Santrali’nin temel atma töreni ile vereceğiz. Böyle bir zihniyetin sorgulamas­ını da mutlaka yapmamız gerekiyor. Bu malum kişiler için ünlü yazar Cengiz Aytmatov’un romanında geçen bir benzetme var; biz bunlara mankurt diyoruz. Mankurt beyni iğdiş edildiği için kendi toplumunun halkını düşman gören onlara saldıran kişi demektir. İşte bunlar mankurt. Her terörist bir mankurttur. Ülkesinin aleyhine çalışanlar da mankurttur. Bunlar kimi zaman işte bu şekilde siyasetçi kılığına bürünüp ülkesini kötüler. Nerede bunun genel başkanı? ‘Sen ne diyorsun’ niye demiyor? Bunlar kimi zaman öğrenci kılığına girip şehitlerim­izin anılmasına da karşı çıkar. Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ı, Ankara’ya gelişinde Esenboğa Havalimanı’nda İzmir Sabahat Akşiray Otistik Bireyler Mehter Takımı ile Avrupa ve Dünya Şampiyonu Otizmli Özel Sporcular karşıladı.

 ??  ?? Erdoğan ve Cumhurbaşk­anı Havalimanı’nda Esenboğa sporcular otizmli özel karşıladı. eşi Emine Erdoğan’ı Erdoğan, Başakşehir’de Akif İnan Anadolu İHL’de düzenlenen ve 80 okul ile 59 okul spor salonunun açılış töreninde konuştu, öğrenciler­le fotoğraf...
Erdoğan ve Cumhurbaşk­anı Havalimanı’nda Esenboğa sporcular otizmli özel karşıladı. eşi Emine Erdoğan’ı Erdoğan, Başakşehir’de Akif İnan Anadolu İHL’de düzenlenen ve 80 okul ile 59 okul spor salonunun açılış töreninde konuştu, öğrenciler­le fotoğraf...
 ??  ?? Cumhurbaşk­anı Erdoğan 80 okul ve 59 okul spor salonunun açılışını yaptı. Erdoğan kurdeleyi bir bağışçının torunuyla birlikte kesti.
Cumhurbaşk­anı Erdoğan 80 okul ve 59 okul spor salonunun açılışını yaptı. Erdoğan kurdeleyi bir bağışçının torunuyla birlikte kesti.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye