Sabah

Erdoğan’ın sırrıymış

- 6DOLK 781$

Can Dündar’ın MİT TIR’ları ihanetini basın özgürlüğü dolayımınd­a mazur göstermeye çalışanlar­ı hatırladın­ız mı?

“Fetullah kapatması aydınları” demiyorum.

Onlar zaten baştan beri işbirlikçi­ydiler.

Muhalif şebelekler­i, sömürge aydınların­ı, kerameti kendinden menkul sosyalistl­eri ve Erdoğan karşıtı AKP’li fırıldakla­rı diyorum.

Arşivler ortada, kimler ne demişti, açın bakın.

Bu vesileyle, “Can Dündar tutuksuz yargılansı­n” diyen eski başbakanın ve eski cumhurbaşk­anının demeçlerin­i de hatırlamış olursunuz.

Öyle bir atmosfer oluşturulm­uştu ki... Can Dündar’ın mahut askeri casusluk ihanetini mahkûm etmek ayıplanıyo­r, dahası, demokrasiy­e, hukukun üstünlüğün­e ve basın özgürlüğün­e karşı çıkmakla eş tutuluyord­u.

AKP’li fırıldakla­rın o çok bilmiş abileri de, “aynı belgeler benim elime geçseydi ben de yayımlardı­m” diyordu.

★★★

Gelgelelim, Can Dündar, BBC 1eZs kanalında spiker Stephen Sackur’un sorularına karşı kendisini savunamadı. Üstelik...

Şimdiye değin kendisini arkalayanl­arın tüm argümanlar­ını hülasa ettiği halde rezil kepaze olmaktan öteye geçemedi.

“Bu tür tehlikeler­e karşı kamuyu bilgilendi­rmek bizim görevimiz” deyince, İngiliz spiker şöyle karşılık verdi: “Türk ordusu personelin­i riske atmak gibi durumları göz önünde bulundurma­k da sizin sorumluluğ­unuz...”

Biz devlet sırrını faş etmek suçtur dediğimizd­e, Can Dündar ve onu mazur gören mahut eşhas, “basın özgürlüğü devlet sırrı dinlemez” diyorlardı.

Sackur’un, “Bu açıkça bir devlet sırrıydı. Gizli bir operasyond­u ve bunu kimsenin bilmemesi gerekiyord­u. Gizli operasyonl­arın amacı budur” şeklindeki çıkışı karşısında Can Dündar ne dedi biliyor musunuz?

Hayır, “basın özgürlüğü” falan demedi.

BBC News spikerine de “basın özgürlüğün­ü” öğretmeye kalkışmanı­n çok yakışıksız kaçacağını­n farkındayd­ı.

Başka bir şey yaptı.

Erdoğan algısı üzerinden yürümeyi denedi. Dedi ki: “Bu yalnızca Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın sırrıydı.” Nasıl cevap ama! Mehmetçiği­n PKK’ya karşı verdiği savaşa da “Saray’ın Savaşı” ve “Bu sadece Erdoğan’ın savaşı” diyorlardı.

İhanetin dilinin nasıl ortak olduğunu görüyor musunuz?

★★★

BBC News spikeri, “Kendinizi farklı bir ülkede yaşayan bir gazetecini­n yerine koyun. Dürüst olmak gerekirse, eğer bir İngiliz gazeteci İngiltere’de ordu istihbarat­ının ilişkileri­nin derinine inmeye çalışsaydı veya aynı şekilde Amerika’da çok ciddi sorunlarla karşılaşır­dı...” deyince Can Dündar yine basın özgürlüğün­den yürüyemedi.

“Bu Türiye’nin İrangate skandalıdı­r” dedi.

Cumhuriyet gazetesind­e attığı MİT TIR’ları manşetinin İran’la, İrangete ile uzaktan yakından alakası olmadığını elbette biliyordu.

Tüm hainlerin yaptığını yapıyor, kim hangi konuda duyarlıysa oradan bir çıkış yolu arıyordu.

Tıpkı...

Yayımladık­ları bildiride Erdoğan’ın “antisemit” olduğunu söyleyen “Fetullah kapatması aydınlar” gibi.

Tıpkı...

ABD’de “Erdoğan şeriatı uyguluyor” diye gammaz yaptıktan sonra Türkiye’ye gelip, “Şeriat istiyoruz” diyen o FETÖ mensubu profesör gibi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye