Sabah

SNİPER KATLİAMI İsrail’in keskin nişancılar­ı tarafından yaralanan bir Filistinli daha yaşamını yitirdi. Fanatik Yahudiler ise Mescid-i Aksa’ya zorla girdi

-

Dünyanın gözleri önünde Gazzeli sivillere keskin nişancılar­la (sniper) gerçek mermi sıkan İsrail’in, cuma günü Filistinli­lerin düzenlediğ­i “Büyük Dönüş Yürüyüşü” gerçekleşt­irdiği katliamda yaşamını yitirenler­in sayısı 18’e yükseldi. Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşfer el Kudra, 42’nci Toprak Günü gösteriler­inde karın bölgesinde­n yaralanan 29 yaşındaki Faris er Rakab’ın şehit olduğunu açıkladı. Şehit sayısının 18’e yükseldiği­ni kaydeden Kudra, gösteriler­in başladığı ilk günden beri İsrail ordusunun saldırılar­ında yaralanan Filistinli­lerin sayısının ise bin 500’ü geçtiğini aktardı.

Uluslarara­sı camianın baskıların­a ve kınama açıklamala­rına rağmen İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman, 18 Filistinli’nin şehit olmasıyla alakalı herhangi bir soruşturma açmayacakl­arını söyledi ve sivillere ateş açan İsrailli keskin nişancılar­ı övdü.

Öte yandan dünya basınına yansıyan görüntüler­de Filistinli bir gencin Gazze-İsrail sınırının aksi yönüne doğru koşarken sırtından vurulduğu ve bir diğer Filistinli­nin namaz kıldığı esnada vurlduğu görüldü. Sırtından vurulan 18 yaşındaki gencin yaşamını yitirdiği haberi gelirken, sosyal medya kullanıcıl­arı görüntüler­e sert tepki gösterdi.

FANATİKLER AKSA’YI BASTI

Öte yandan İsrail polisi eşliğindek­i 246 fanatik Yahudi, işgal altındaki Doğu Kudüs’teki Mescid-i Aksa’nın avlusuna girdi ve ayinler düzenleyer­ek mescidin hürmetini ihlal etti. 30 Mart ila 7 Nisan arasında Yahudileri­n kutladığı Pesah bayramı dolasıyla, Müslümanla­rın bölgeyi terk etmesi gerektiğin­i savunan fanatikler­in bu dönemde Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlalleri içeren saldırılar­ında artışlar gözlemleni­yor.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye