Sabah

Hayat varsa UMUT VARDIR

- 3 NİSAN 2018 SALI

takdir anlayışımı­z pek yoktur. “İyi ama…” diye başlayıp önce kötüyü anlatırız. Trabzon iyi değildi, Kayseri çok kötüydü ama burada Galatasara­y ile Fenerbahçe maçlarını iyi oynadılar. Fenerbahçe oyunun sonunda uzatmalara girerken golü yaptı. Saçma sapan gelebilir birilerine ama niye 2 dakika uzatıldı? Fenerbahçe’nin şampiyonlu­k şansı var mı, var. 6 puanlık fark var zaten, ikili averaj da yok lider Galatasara­y’la. Bir golün bile önemli var. Fenerbahçe fikstür olarak rahatladığ­ı bir ortama girecek.

Fenerbahçe geleneğini­n dışına çıktı, deplasmand­a topladığı puandan daha azını toplamış içeride. Taraftarın önemini görüyoruz. Galatasara­y taraftarı FOTOĞRAFLA­R: OĞUZ YÖRÜK Dün gördüğü kartla cezalı duruma düşen Aatif maçtan sonra şunları söyledi: “Salakça bir kart gördüm. Kazanamasa­ydık yarış bizim için bitecekti ama umudumuzu son 7 maça taşıdık.” ortada, yalnızca bir kez puan kaybettile­r bu sezon. Bir gerçek var ki taraftar gücü Kadıköy’de, Vodafone Park’ta ve TT Arena’da en büyük güç.

Varela savunması hiç olmayan bir oyuncu. Varela’nın tek başına bir kanadı savunması mümkün değil. Güray fena bir oyuncu değil, oynayabili­r ama üçlü savunma bu iki oyuncuyla oynanmaz. İki tane savunma arkası koşusu, bir şutla devreye 3-0 girersin.

Dörtlüye döndün ama Mendes, Varela, Deniz, Umut önde oynuyor. Boldrin de gelmiyor, tek başına Şamil var. Vedat çaylak bir kaleci, heyecanlı, ona saygımız var ama hocaları muhtemelen dedi ki, “Beyler kaleyi görünce vurun.” Kayserili oyuncular da adeta nakavt oldular.

Fenerbahçe­li oyuncuları­n bu maçı en azından final havasında gördüğünü, işin içinde kalmak istediğini göstermiş oldu. “Kendi işimi yapayım da ne olursa olsun” diyor. Fikstürü oldukça rahat artık Fenerbahçe’nin… İç sahada 25 puanda kalmış Fenerbahçe’de. Bu normal bir şey değil. Lider Galatasara­y 40 puan almış. İç sahaya baksan şampiyonlu­kla uzaktan yakından alakası yok. Galatasara­y geleni gideni yenmiş derbi Bu sezon Süper Lig’de 21 karşılaşma­da forma giyen Aatif, ikinci golünü dün atarken, Kayserispo­r’a karşı forma giydiği 6. maçında 5. golüne ulaştı. Sakatlığı nedeniyle kadroda yer almayan ve karşılaşma­yı televizyon başında takip eden F.Bahçe’nin Hollandalı yıldızı Janssen, Aatif’in ceza sahası dışından sert şutunda gelen golü sosyal medyadan paylaşıp “Şanslı şut” notunu düştü. haricinde. Fenerbahçe’nin iç ve dış saha averajı aynı olur mu? Bu aslında çok çarpıcı bir örnek… Aykut Kocaman’ın takımları kısırdır. Dünkü gollerle Fenerbahçe santrforla­rı 12 gol oldu, Gomis tek başına 26 tane atmış. Düşük tempolu bir takım olarak oyun tarzı da deplasmand­a fark yaratacak bir durum değil. Buradan ders çıkarması gereken bir kişi de Aykut Kocaman. Farklı formatlar geliştirme­liydi iç saha için. F.Bahçe bu sezon deplasmand­a en çok puan toplayan (26), en az gol yiyen (11), Başakşehir­le birlikte en çok kazanan (7) takım oldu. 2017 takvim yılı başından bu yana Süper Lig’de deplasmand­a Fenerbahçe’den daha fazla puan toplayan takım yok (44 puan).

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye