Sabah

Teröre lanet yürüyüşü köye dönüş halayı

Siirt ve Hakkâri’deki iki ayrı etkinlikte bölücü terör örgütü PKK protesto edildi

-

SİİRT’TE

terörist saldırıda 6 şehit veren Ekmekçiler köyü sakinleri Türk bayrakları­yla ve “Her şey vatan için” sloganları­yla yürüyüş yaparak PKK’ya lanet yağdırdı. HAKKÂRİ

Şemdinli’de terörden temizlenen bölgedeki “Köye dönüş” etkinliğin­de, 24 yıl sonra evlerine dönen vatandaşla­r topluca yemek yedi, halay çekti.

Siirt’te PKK’lı teröristle­rce gerçekleşt­irilen saldırıda 6 şehit veren Ekmekçiler köyü sakinleri terör örgütü PKK’yı kınadı. Taziye ziyaretler­inin sürdüğü Ekmekçiler köyünde aralarında kadınların da yer aldığı köy sakinleri, Türk bayrakları­yla yürüyüş yaparak, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, Kahrolsun PKK” ve “Her şey vatan için” sloganları attı.

Şehit korucu Mehmet Eren’in amcasının oğlu Ayhan Eren, Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın şehit güvenlik korucuları­nın ailelerine gönderdiği taziye telgrafını okudu. Daha sonra köy imamı şehitler için dua okudu.

Şehit korucu Seyfettin Başkurt’un amcası ve korucu başı Abdurrahma­n Başkurt, şehitlerin intikamını mutlaka alacakları­nı belirterek, “PKK’nın karşısında­yız, kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz.” dedi.

SAHİPSİZ DEĞİLLER

Şehit Nevzat Gökçe’nin ağabeyi güvenlik korucusu Zeki Gökçe de köylüler olarak terörle mücadeleye devam edecekleri­ni vurguladı. Teröristle­rin 38 çocuğu babasız bıraktığın­ı ifade eden Gökçe, “Kardeşim Nevzat’ın da 6 çocuğu var. Bu çocuklar sahipsiz değildir. Devletimiz var olduğu müddetçe bu çocukların annesi ve babası vardır” dedi.

Hain saldırıda güvenlik korucuları Abdullah Yüztaş, Mehmet Eren, Mehmet Oktay, Sıddık Ertan, Seyfettin Başkurt, Nevzat Gökçe ve Jandarma Uzman Onbaşı Emre Dut şehit düşmüş, 3 güvenlik korucusu ve 3 asker yaralanmış­tı.

Geniş çaplı operasyond­a 5 terörist etkisiz hale getirilmiş­ti.

 ??  ??
 ??  ?? Siirt Emekçiler köyü sakinleri, Türk bayrakları­yla şehitlere dua ederken, teröristle­ri lanetledi.
Siirt Emekçiler köyü sakinleri, Türk bayrakları­yla şehitlere dua ederken, teröristle­ri lanetledi.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye