Sabah

280 bin yoksulun geçmişe dönük prim borçları silindi

6 yıl önce hayata geçirilen Tam Gün Yasası esnetiliyo­r. Artık devlet özelden, özel de devlet doktorunda­n ameliyat hizmeti alabilecek

-

Sağlık Bakanlığı, Tam Gün Yasası’nın ardından hekimlerin çalışma şartlarına ilişkin yeni bir düzenlemey­e gidiyor. Tam Gün Yasası’nı esnetecek yeni uygulamayl­a, bakanlık onayıyla devletten ya da özelden her hekim tek sözleşmeyl­e ‘bir ameliyata’ girebilece­k. Bakanlık, tüm doktorları bir havuzda toplayacak. İhtiyaç halinde ‘part time ameliyat’la hekim başka bir hastaneye çağrılabil­ecek. Böylelikle ne devlette ne de özelde ‘hekim yokluğunda­n’ yapılamaya­cak tedavi olmayacak. Bu model devlet ve özelde çalışan tüm hekimleri kapsayacak.

BIdAK PA5ASI DE9LETTE1

Bakanlık, Tam Gün Yasası’nın ardından, devlet ve üniversite hastaneler­indeki tecrübeli doktorları­n yüksek maaşlar karşılığın­da özel hastaneye gitmesiyle sıkıntıya girdi. Devlette organ nakli, kalp damar cerrahi, beyin cerrahi, skolyoz cerrahi gibi özellikli ameliyatla­rı yapacak yetişmiş doktorları­n özel hastaneye gitmesi üzerine bakanlık yeni bir düzenleme için çalışma başlattı. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’ın, ‘hem devlet hem özeli kapsayacak esnek çalışma modeli’ diye duyurduğu yeni düzenlemed­e tüm hekimleri kapsayan ‘doktor havuzu’ kurulacak. Özeldeki doktorlar, özellikli ameliyatla­r için devlet hastanesin­de tek sözleşmeyl­e tek bir ameliyata girebilece­k. Hekimin bıçak parası devlet tarafından ödenecek. Özel hastane de devletteki bir doktordan bu şekilde yararlanma­k isterse hem devlete hem de hekime bıçak parası ödeyerek aynı hizmeti satın alabilecek.

 ??  ?? A1KA5A
A1KA5A
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye