Sabah

FETÖ-PKK işbirliği belgesi Afrin’de bir sandıktan çıktı

TSK ve ÖSO’nun Afrin’e bağlı Göbek köyünde yürüttüğü arama-tarama faaliyeti sırasında, PKK/PYD-YPG’li teröristle­rin evinde FETÖ’nün dergi ve kitapları bulundu

- Edit|r: Murat KARPUZ - Tasarım: Nurcan KELPETİN ER

Afrin’de sürdürülen el yapımı patlayıcı ve mayın arama faaliyetle­ri kapsamında terör örgütü PKKPYD-YPG’ye ait bir evde çok sayıda mühimmatın yanı sıra FETÖ’ye ait dergi ve kitaplar ele geçirildi. Teröristle­rin hücre evinde sandığa gizlenmiş halde çıkan Sızıntı dergileri, operasyonu­n başladığı günden itibaren uluslarara­sı kamuoyunun operasyona tepkisini çekmek için çabalayan FETÖ’nün terör örgütü ile işbirliğin­i bir kez daha gözler önüne serdi.

SOSYAL MEDYA KARDEŞLİĞİ

Türkiye’nin terörle mücadelesi­ne gölge düşürmek için çabalayan FETÖ, sosyal medya üzerinden kara propaganda­ya devam ediyor. Terör örgütü PKK-PYD-YPG’nin Türkiye için bir tehdit olmadığını, terör propaganda­sı yapan terör destekçile­rinin haksız yere gözaltına alındığını, asıl hedefin Kürtler olduğunu iddia eden FETÖ’nün sosyal medyada terör örgütü PYD-YPG’nin eski elebaşı Salih Müslüm tarafından paylaşılma­sı terör işbirliğin­in kanıtı oldu.

TSK ve ÖSO’nun Afrin’i terörden arındırara­k gerçek sahiplerin­e teslim etmek ve sivillerin can kaybını önlemek için bölge genelinde yaptığı geniş çaplı arama-tarama faaliyetle­ri devam ediyor.

El yapımı patlayıcı ve mayın arama-tarama faaliyetle­ri sırasında Göbek köyünde teröristle­re ait bir evde yatağın altına saklanmış sandık bulundu. Sandık, tuzaklanmı­ş olma ihtimaline karşı büyük bir titizlikle bulunduğu yerden çıkarıldı. Sandıktan çok sayıda mühimmatın yanı sıra FETÖ’nün Sızıntı dergileri çıktı.

DAĞA GİZLİ MESAJ

Türkiye’de yapılan operasyonl­arda da FETÖ’cülerin gizlendiği evlerde Sızıntı dergileri ele geçirilmiş­ti. Teröristle­rin, Mehmetçik ve Özgür Suriye Ordusuna karşı kullandığı mühimmatla­r ile birlikte evde bulunan FETÖ yayınların­a el konulurken, FETÖ elebaşı Gülen’in başyazısın­ı yazdığı Sızıntı dergisi vasıtasıyl­a dağdaki işbirlikçi­lerine yazılarını­n satır aralarında mesajlar verdiği değerlendi­riliyor. Özellikle bazı sayfaların­ın kopuk olduğu görülen dergiler üzerinde inceleme yapılacağı öğrenildi.

 ??  ??
 ??  ?? ANKARA
ANKARA
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye