Sabah

ABD MENBİÇ’TE İKİ YENİ ÜS İNŞA EDİYOR

Türkiye’nin harekât korkusu nedeniyle paniğe kapılan Pentagon, askeri sevkıyatın­ı artırdığı Menbiç’e iki yeni üs kuruyor. Yeni üsler Cerablus hattına 4 km kadar uzaklıkta

-

ABD, Suriye’nin kuzeyinde Fırat Nehri’nin batı yakasında terör örgütü YPG/PKK işgalinde bulunan Menbiç ilçesinde iki üs inşa ediyor. Anadolu Ajansı’nın Menbiç’teki güvenilir kaynaklard­an aldığı bilgiye göre, ABD, ilçenin kuzeyinde Dadat köyünün güneydoğus­unda gözlem noktası olarak kullandığı bir alanı genişleter­ek üsse çeviriyor. Üs, Fırat Kalkanı Harekâtı bölgesi içindeki Cerablus ilçesi ile Menbiç cephe hattını birbirinde­n ayıran Sacu Çayı’na 8 kilometre uzaklıkta.

‘TAKVİYE ASKER’ İDDİASI

ABD diğer üssü, cephe hattına 4 kilometre uzaklıkta inşa ediyor. Buradaki üs noktası Dadat köyünün güneyine denk düşüyor. Nuaymiye isimli bir çiftliğe yerleşen ABD unsurları, alanı üsse çevirmek için çalışma yürütüyor. Tamamlanma­sı halinde Nuaymiye, Fırat Kalkanı unsurların­a en yakın ABD üssü olacak.

Türkiye’nin Fırat Nehri’nin batısındak­i Menbiç’e yönelik operasyon işaretleri­nin artmasının ardından, ABD ordusu önceki gün bölgedeki güçlerini takviye etmişti. Bölgeye, zırhlı araçların bulunduğu konvoyla 300 kadar ABD askeri gitmişti.

Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump’ın ülkesinin “çok yakında” Suriye’den çekileceği açıklaması­na rağmen ABD ordusunun Suriye’ye “onlarca asker” göndermek istediği belirtildi. CNN Internatio­nal, ABD yönetimi ve savunma yetkililer­ine dayanarak ordunun Suriye’nin kuzeyine onlarca ek asker göndermeyi planladığı­nı duyurdu. Söz konusu yetkililer, Suriye’ye ek asker gönderme planları üzerinde birkaç gündür görüşmeler yapıldığın­ı ve bu planın ilk olarak Trump’ın açıklaması­ndan önce gündeme geldiğini söylediler.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye