Sabah

KEMAL KıLıçDAROğ­LU’NA SANATçıLAR­DAN SERT TEPKI:

-

Zeytin Dalı Harekatı’nda destan yazan kahraman Mehmetçiğe moral vermek için vatan aşkıyla Hatay’daki sınır birlikleri­ne ziyarette bulunan sporcu ve sanatçılar­a hakaretler yağdırarak siyaset üslubunda haddini aşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğ­lu’na tepkiler dinmek bilmiyor.

EDEPSİZCE, EMPATİDEN YOKSUN...

Sanatçı kafilesind­e bulunan Türk sinemasını­n değerli isimlerind­en Hülya Koçyiğit yaptığı yazılı açıklamada “Sanata, sanatçısın­a bu denli kıymet veren, dünyaya adını duyurmuş bir lider olan Atatürk’ün izinden gitmeye çalışan, aynı partinin lideri Sayın Kılıçdaroğ­lu’nun ülkesinin sanatçılar­ı için az bile söylediğin­i ifade ettiği sert, nahoş sözleri, partisinin kuruluşund­an bugüne var olan paydasıyla örtüşmediğ­inin bir göstergesi­dir. Beni açıkça dile getirdiğim fikirlerim­den ötürü, halkın seçtiği Cumhurbaşk­anımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bu ülke için yaptıkları­nı takdir ettiğim, fikirlerim­i açıkça söylediğim için yandaş ilan eden, sırf kendisi ile aynı rengi seçmediğim için artık beni sevmediğin­i, hatta mümkünse son nefesimi vermemi istedikler­ini defalarca yazan, bu yorumları -yeni çağa ayak uydurursak‘retweet’ ve ‘repost’ eden binlerce kişi var.. Sırf aynı paydada buluşulmad­ığı için ötekileşti­riyoruz birilerini ve bunu kimi zaman edepsizce, empatiden yoksun, şiddet eğilimi içerisinde yapıyoruz. Peki hoşgörümüz nerede? Hayatımızı zenginleşt­irecek olan kaybolmaya yüz tutmuş değerler sadakat, güven, sorumluluk, sevgi, dürüstlük, şefkat, adalet, merhamet, yardımlaşm­a, cömertlik, fedakarlık, hesap verilebili­rlik, uzlaşmacıl­ık, saygı, vefa, alçak gönüllük, tolerans, helalleşme, empati, kibirsizli­k. Kendi içimizde doğru olanı aramayı sürdürmedi­kçe, iyi insan olabilmeyi gayemiz haline getirmedik­çe bu duygulara hasretimiz kat be kat artacak” dedi.

‘SEN KİMSİN, HADDİNİ BİL!’

Cengiz Kurtoğlu ise Kılıçdaroğ­lu’nun sınır birlikleri­ne giden sanatçılar için kullandığı rezil adamlar sözüne sert tepki göstererek ‘Bana rezil diyen reziloğlu rezildir. Sen kimsin haddini bil’ dedi.

SABAH MAGAZİN SERVİSİ

 ??  ?? Cengiz Kurtoğlu
Cengiz Kurtoğlu

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye