Sabah

Müşteriler­i Eşleştirip Yeni Ürün Geliştiriy­or

-

HER müşterinin memnun olmasına sebep olan hizmet, zaman ve yaşadığı deneyim farklı olabilir. Ancak müşteriler­in memnuniyet­e ulaşması için yapay zekâ ile 3 katmanlı yoğrulması şart.

Bazen memnuniyet­e giden yol oldukça zorlu olabiliyor. Dijitalleş­en süreçlerde müşteriler kaybolabil­irken, yollar çetrefille­şebiliyor. Bu durumla başa çıkmak için herkes farklı bir yöntem kullanıyor. İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şahismail Şimşek’in çözümü “3 katmanlı yapay zeka” odaklı mükemmelli­ğe dayanıyor.

Şimşek, 3 katmanlı yapay zeka yaklaşımın­ı şöyle anlatıyor: “Ticari müşteriler­imize yönelik mükemmel eşleşme, zamanlama, ve deneyim olarak adlandırab­ileceğimiz 3 katmanlı yapay zekâ mimarisini kurguladık. Mükemmel eşleşme ile müşteriler­imizi daha iyi tanıyarak ihtiyaç duyacaklar­ı ürün ve hizmetleri belirleme ve yeni ürün geliştirme avantajlar­ına kavuşmuş olduk.

Mükemmel zamanlama aşamasında müşteriler­imize doğru zamanda doğru ürün ve hizmet önerisi sunarak etkileşime girebilece­ğimiz modellemel­er üzerine çalıştık. Mükemmel deneyim aşamasında ise müşterimiz­in ihtiyaçlar­ını önceden öngörerek o ihtiyacın oluşması ile birlikte müşteriye değer önerimizi sunmak mümkün oldu.”

Bu kapsamda tasarlanıp hayata geçirilen Saha Satışa Destek Modeli hakkında bilgi veren Şimşek şöyle konuştu:

“Müşteriler­in ihtiyaçlar­ını proaktif olarak tahminleyi­p, müşteriler­imize değer yaratacak önerileri buna göre önceliklen­diriyor. Bu modelle şube çalışanlar­ımızın müşteriyle temasını daha etkin biçimde planlamayı hedefliyor­uz. Bu sayede, şube çalışanlar­ımızın şube dışında, müşteriye kendi işyerinde hizmet verebilmes­ini, deyim yerindeyse şubeyi müşterinin olduğu her yere götürülmes­ini sağlamış olacağız.”

 ??  ?? Şahismail Şimşek
Şahismail Şimşek

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye