Sabah

Durma lüksümüz yok

Bir hafta içinde Emlak Konut’un Nişantaşı ve Çekmeköy arazilerin­i 2.8 milyarla alan Dap Yapı’nın patronu Ziya Yılmaz, “Bu ülkenin âşığıyım ve çok güveniyoru­m. Sektöre moral verdik, durmak gibi bir lüksümüz yok” dedi

-

2yılda 4 bin 600 bağımsız bölümü teslim eden Dap Yapı, 2018’i yatırım yılı ilan etti. 2017’yi 1.1 milyar dolarlık satışla kapatan şirket, 1 hafta içinde 2.8 milyar liralık iki dev projeye imza atarak “Konutta durgunluk var” söylentile­rine en büyük cevabı verdi. Dap Holding’in patronu Ziya Yılmaz, “Bu ülkeye âşığım ve güvenim tam. Tüketiciye ve sektöre moral veriyoruz. Negatif olma, yatırımlar­da durma lüksümüz yok” dedi.

● 1 hafta içinde 2 büyük ihale aldınız. Motivasyon­unuz ne oldu?

15 Temmuz hain darbe girişimind­en sonra kendime yatırımlar­da frene basmama sözü vermiştim. İş dünyası olarak piyasaya moral vermemiz ve işimize daha çok sarılmamız gerekiyor. 2018’in 2017’den çok daha iyi olacağını düşünüyoru­m. 2017’de tarihimizi­n en büyük satışını yakaladık.

● Nişantaşı ve Çekmeköy’de çalışmalar ne zaman başlayacak?

2019’un ilk çeyreğinde projelerim­izi piyasaya arz etmek istiyoruz. Nişantaşı’nın en büyük arazisi burası. Semtin dokusunu koruyan, az katlı, bölgenin değerine değer katacak bir proje olacak. Çekmeköy, bizim için çok önemli bir arazi. Çocukluğum bu arazide top oynayarak geçti. Şoförlüğü de burada öğrendim. Bu arazide de insanların oturmak isteyebile­ceği birkaç etaptan oluşabilec­ek daha çok yaşamsal alanları kapsayan bir proje geliştirme­k istiyoruz. Çekmeköy’ü bir tık daha yukarı taşıyacağı­z.

● Bu yılki hedeflerin­izden bahseder misiniz?

Elimizdeki stokları eritmek istiyoruz. Validebağ, İzmir ve İstmarina’daki kalan son konutlarım­ızı satacağız. Kentsel dönüşüm çalışmalar­ına devam edeceğiz. Beykoz’da 100 dönümlük arazimiz var. Maslak’ta 18 bin metrekarel­ik arazide yüzde 50 seviyesine geldik. Ünalan Mahallesi’nde de 68 bin metrekared­e çalışmalar­ımız devam ediyor. Dap İzmir projemizin yüzde 70’ini sattık.

 ??  ??  e a TABAK Emlak Kraliçesi seda.tabak@sabah.com.tr
e a TABAK Emlak Kraliçesi seda.tabak@sabah.com.tr
 ??  ?? Ziya Yılmaz
Ziya Yılmaz

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye