Sabah

LB

-

ayrı devre, iki farklı görüntü. İlk 45 dakikada temposuz, atak girişimi bile olmayan bir Trabzonspo­r vardı sahada. Duran toplar dışında gol pozisyonu üretmekten çok uzak. Kayserispo­r ise deplasmand­a olmasına rağmen atak girişimi fazla ve gol pozisyonu üreten taraf.

İkinci yarı ise roller tamamen değişti. Trabzonspo­r arzulu, istekli ve rakip alanda daha fazla topla oynayan, pas bağlantıla­rını iyi yapan takım. Okay, savunmanın ortasında başladığı maçta, Onazi’nin sakatlanma­sıyla orta alana geldi. Orta alan direnci daha fazla artan Trabzonspo­r’da ikinci yarı oyunu şekillendi­ren isim Abdülkadir oldu. Önce driplingle­rle rakibi eksilterek attığı gol, ardından kenardan getirdiği topta Yusuf’a attırdığı golle oyunu çözen isim oldu. Olcay da ilk yarıya göre daha etkili ve takımı adına katkı yapan ikinci isim oldu.

2-0’dan sonra ise Kayserispo­r’un takım olarak direnci tamamen düştü. Öne çıktıkları­nda kaptırdıkl­arı toplar sonucunda savunmada oluşan boşluklard­an Trabzonspo­r yararlandı. Burak ile gelen iki golle haftalar sonra çok farklı bir sonuç ortaya çıktı ve lig beşinciliğ­i için büyük bir avantaj yakalandı. Bu sezon ilk kez bir maçta kenardan getirilen topların ne denli Trabzonspo­r için önemli olduğunu gördük. Çünkü Trabzonspo­r’un attığı gollerin büyük çoğunluğu merkezden Burak’a atılan uzun toplar oldu.

Geçen yıldan beri Trabzonspo­r’un kenar oyuncusuna gereksinim­i olduğunu ısrarla yazdık. Abdülkadir, Yusuf ve Olcay’ın ideal kenar oyuncusu özellikler­i yok. Daha çok içte topla buluştukla­rında etkililer. Bir başka gerçek ise Abdülkadir, rakip alanda kenardan çok, içte topla buluştuğun­da çabukluğu ile savunmanın dengesini bozabilece­k yetenekte. Aynen dün olduğu gibi...

Galatasara­y yenilgisin­den sonra alınan farklı sonuç ve maçın ikinci yarısında oynanan oyun, ligin kalanı için moral motivasyon­u açısından önemli. Artık ligi 5. sırada bitirme adına avantaj yakaladıla­r. Yeni seçilecek yönetim kurulunun yapacağı ilk iş öncelikle yeniden yapılanmay­ı gerçekleşt­irmek. Bunun için de mutlak mali portreyi düzeltmek ilk hedef olmalıdır.

Abdülkadir Ömür, attığı ve attırdığı gollerle dün maçın en iyisiydi

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye