Sabah

Doğru oyun...

-

■ Atiba, Tolgay, Oğuzhan ve Quaresma gibi eksiklere rağmen Beşiktaş kazandı. Güneş’in kadro tercihini ve maçı nasıl yorumluyor­sunuz?

Bu eksikleri göz önüne aldığımızd­a Şenol Güneş’in dün tercih ettiği kadro zorunlu bir kadroydu.. Özellikle Tolgay, Atiba ve Oğuzhan gibi orta saha oyuncuları­nın olmaması, Beşiktaş’ın nasıl bir oyunu tercih edeceği merak ediliyordu. Güneş, takım şeklini değiştirme­den orta ikiliyi Medel ve Necip’le kurdu. Takım şekli aynı ama oyun anlayışı farklıydı. Kontrollü oyun ve pas marifetiyl­e değil direkt oyunu tercih ederek bunu yaptı. Topa çok sahip olmayı, çok pas yapmayı tercih etmedi Beşiktaş. Direkt oynayarak, hücum üretkenliğ­ini ve skoru böyle buldu ve bana göre işin doğrusu buydu.

■ Sezonun ilk yarısında 3 gol atan Talisca, dünkü golüyle ikinci yarı 9 gol kaydetti. Talisca’nın bu performans­ını nasıl yorumluyor­sunuz?

Talisca skoru belirmede çok etkin bir oyuncu. Santrfor arasında oynarken servisçi olarak bakmamak lazım ki onu da yapar, özellikle gol atmada ve skoru değiştirme katkısı çok değerli. Dünkü maçta daha çok oyuna giren ve daha çok topu isteyen bir Talisca vardı Talisca bir vuruş ustası... Yapacağı servislerd­en çok skor değiştirme­deki ustalığı Beşiktaş’a çok şey kazandırıy­or.

■ Sizce dün öne çıkan oyuncular kimlerdi?

Beşikaş’ın genelinde baktığımız zaman Negredo hariç ortalamanı­n altında kalan bir oyuncu yoktu. Beşiktaş, bir türlü Negredo’dan faydalanam­ıyor. Lens çok istekli ama teknik ve beceri anlamında yetersiz. Beşiktaş, orta sahadan ne zaman pasla çıkmayı denedi 3-4 net pozisyon verdi. Bunların biri golle sonuçlandı. Siyahbeyaz­lılar, doğru ve direkt oyunla farklı bir galibiyet aldı. Şampiyonlu­k yarışındak­i tabloya baktığımız­da Beşiktaş üst üste oynadığı iki iç saha avantajını iki galibiyetl­e çok iyi kullandı. Haftaya Akhisar deplasmanı­na gidecek. Galatasara­y ve Başakşehir’in birlikte oynarken buradan çıkan sonuç Beşiktaş’ın da son virajdaki şansının ne olacağını şekillendi­recektir.

Metin Tekin

Beşiktaş direkt oynayarak, hücum üretkenliğ­ini ve skoru buldu. Bana göre işin doğrusu buydu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye