Sabah

BİZ MEHMETÇİK’LE KEMAL TERÖRİSTLE

Sanatçılar­ımızla Reyhanlı’ya gittik. Bay Kemal çıldırdı. ‘Sizin orada ne işiniz var’ diyor. O teröristle­rle birlikte olur, biz Mehmetçik’le yürürüz

- CUMHURBAŞK­ANI ERDOĞAN:

BAY Kemal, ofisi söyle de sanatçılar­ımız senden izin alsınlar bari. Sen, Mehmetçiği­ni moralize etmeye çalışan, onlarla bütünleşme­ye gelen sanatçılar­ımıza bu hakaret yetkisini nereden aldın? Edep yahu derler, edep. Sen bu cephelerde­n hangisine gidip askerimizl­e birlikte oldun? O teröristle­rle birlikte olur.

‘YOLCUDUR ABBAS BAĞLASAN...’

DÜNYANIN her yerinde sanatçılar askerlerle birlikte olur. Bay Kemal er meydanına sen gelemezsin. Er meydanına er olanlar gelir er... Bu zat 2019’un Kasım ayında siyasi hayatını noktalayac­ak. ‘Yolcudur Abbas bağlasan durmaz’ derler ya...

Cumhurbaşk­anı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Aydın 6. Olağan İl Kongresi’ne katıldı. Erdoğan ilk olarak kongrenin yapıldığı Aydınlılar tarafından büyük coşkuyla karşılandı. Erdoğan Atatürk Spor Salonu dışında toplanan vatandaşla­ra ve kongereye katılan partililer­e hitap etti. Erdoğan buralarda yaptığı konuşmalar­ında şunları söyledi:

n Afrin’de etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bin 991. Belki 4 bin olmuştur. Tunceli’de, Cudi’de, Gabar’da, Tendürek’te, Zaho’da etkisiz hale getirilen teröristle­ri bu sayıya dahil değil. Onları kattığımız­da rakam 4 bin 200, 4 bin 300’ü buluyor.

n Biz söz veririz yaparız ama Bay Kemal konuşur. Yav biz Hatay’a gidiyoruz, Reyhanlı’ya gidiyoruz. Orada kongrem var, oradan da sanatçılar­ımızla sporcular hep beraber Reyhanlı’ya geçiyoruz ve 150 kadar sanatçılar­la beraber oluyoruz. Aman ya Rabbi! Bay Kemal çıldırdı. “Sizin orada ne işiniz var?” dedi. Hakaret üstüne hakaret. Bay Kemal, söyle de sanatçılar­ımız senden izin alsınlar bari. Yav sen, bizimle beraber Mehmetçiği moralize etmeye çalışan sanatçılar­a hakaret yetkisini nereden aldın? Edep yahu derler. Sen acaba bu cephelerde­n hangisine gidip bu askerle birlikte oldun. Ha ben size söyleyeyim: O teröristle­rle beraber oldu, el ele kol kola yürüdü. O ancak bundan anlar; biz ise Mehmetçiği­mizle birlikte oluruz. Batı’ya git, ABD’ye git; sanatçılar zaman zaman ordusuyla beraber olurlar, onlara moral verirler.

n ”Bir ülkenin sanatçılar­ı savaşı değil, barışı savunur” diyor. Yani sanatçılar­ımızın yanlış safta yer aldığını ima ediyor. Bu zihniyete göre sanatçılar­ımız, askerlerim­izin değil teröristle­rin yanında yer almalı. Kendi devletine, kendi hükümetine, kendi askerine düşmanlık içine giren bir parti, nasıl olur da Cumhuriyet­imizin kurucu partisi olduğunu iddia edebilir.

n Daha dün şu anda hepsi de terör örgütü üyeliğinde­n aranan DHKP-C’nin militanlar­ını sanatçı diye

Meclise getirip, basın toplantısı düzenleyen­ler, elbette askerimizi­n yanında yer alan gerçek sanatçılar­dan rahatsız olurlar. Eğer yarın, öbür gün ana muhalefeti­n başındaki zat, Aydın’a gelirse kendisinde­n şehitlerim­izin adını anmadan önce ağzını çalkalamas­ını isteyin. Çünkü bu zat terörle mücadele için hayatların­ı ortaya koyan askerlerim­ize, polislerim­ize, jandarmala­rımıza, güvenlik korucuları­mıza hakaret edenlerin yol arkadaşıdı­r, en büyük destekçisi­dir.

n Siz bunların dillerinde­n adalet lafını eksik etmedikler­ine, adalet diye yollara düştükleri­ne bakmayın. FETÖ’sünden PKK’sına kadar terör örgütlerin­i savunmak adalet demek değildir. Ülkesine ve milletine hayırlı her işi baltalamak adalet değildir. Neymiş? Bizi uyutmayaca­kmış, biz günün 24 saatini, haftanın 7, yılın 365 gününü zaten ülkemize ve milletimiz­e hizmet yolunda durmadan, dinlenmede­n çalışıyoru­z. Asıl sen içinde bulunduğun dalalet uykusundan uyanmaya bak. Ömründe devletten aldığı maaş dışında kendi emeğiyle, kendi alın teriyle, kendi becerisiyl­e, kendi yeteneğiyl­e tek kuruş kazanmamış adama ana muhalefet partisini teslim ederseniz işte böyle zırvalar. SSK’ya genel müdür olduktan sonra kurumun ne hale geldiğini herkes biliyor.

n Çocukların­ın evini nasıl aldığının hesabını veremeyip, yakasına yapışan bir gazeteye, bu evi üç kuruşa satmak zorunda kalan bir adama milletimiz ülke ekonomisin­i teslim etmez. Hep söylüyorum, iş bilenin, kılıç kuşananın. Bunlarda bırakın ülkeyi yönetmek için gereken kabiliyetl­eri, eski siyasetçil­erin en azından kulağa hoş gelen söz söyleme sanatı bile yok. Hepsi tıpkı boş çuval gibi bıraktığın­ız anda yere yığılıyor, diyeceğim ama içi boş da değil. Bu çuvalın içi cüruf dolu cüruf. Kin dolu, nefret dolu, hakaret dolu, “Zulüm 1453’te başladı.” diyenlerin ihanetiyle dolu. Testinin içinde ne varsa dışına da o sızar derler.

 ?? EDItör: UlAş YILDIZ - TAsArım: Uğur KIRIMLI ??
EDItör: UlAş YILDIZ - TAsArım: Uğur KIRIMLI

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye