Sabah

Bu ölüm kalım mücadelesi­dir

- SABAH

Barış SÖZAL /

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak dün AK Parti’nin Zeytinburn­u ve Bahçelievl­er ilçe kongreleri­ne katıldı. Konuşmalar­ında önemli mesajlar veren Albayrak, Türkiye’nin tarihi bir hafta yaşadığını, ilk nükleer güç santralini­n temelinin atıldığını söyledi.

Büyük ve güçlü Türkiye’den bahsedildi­ğinde nükleer alanda da olmak gerektiğin­i vurgulayan Albayrak, “Eğer Türkiye’de bir nükleer güç varsa, bu bir kişidir, Enerji Bakanı falan değil, Türkiye 50, 60, 100 yıldır yapılamaya­nları, başarılama­yanları hayata geçirdiyse bunu bir kişiye borçluyuz; Recep Tayyip Erdoğan” diye konuştu.

İFŞA ETMEMİZ LAZIM Mehmetçiği­mize kasteden terör örgütleriy­le aynı safta ve aynı dili kullanan bir Cumhuriyet Halk Partisi var. Bunun farkındayı­z değil mi? Burası çok önemli, onun için benim sizden ricam; hizmet siyaseti, büyük güçlü Türkiye siyaseti, Türkiye’yi muasır medeniyetl­er seviyesine çıkarma siyasetini anlatıyoru­z, amenna. Lakin Zeytinburn­u gibi başarılı bir belediyeci­liğin olduğu ilçemizde, 2019’a giderken, bizim bugün yaşanan Kurtuluş Savaşı mücadelesi­nde, ihanet dili üzerinden ülkemizi bölmeye çalışan terör örgütleriy­le aynı safta yer alan bu adamları halkımıza ifşa etmemiz lazım.” TERÖRLE AYNI SAFTALAR

“Türkiye artık fiili değil resmi bir savaşta” ifadesini kullanan Albayrak, şunları kaydetti: “Afrin’de görüyorsun­uz öyle değil mi? Biz sadece üç beş terör örgütü, çapulcuyla mı savaşıyoru­z? Arkasında kimler var görüyoruz değil mi? Savaştığım­ız bu örgütlerle aynı safta, aynı söylemde, ülkeyi bölmeye çalışan bu partilerin dilini görüyoruz öyle değil mi? Bunu anlatmamız lazım, bu ölüm kalım mücadelesi­dir, bu ülkenin beka mücadelesi­dir.”

 ??  ?? Berat Albayrak
Berat Albayrak

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye