Sabah

Alman Sabine 33 yıl sonra babasını buldu

Almanya’da yaşayan Sabine Ages, 33 yıl sonra babasının bir Türk olduğunu ölüm döşeğindek­i anneannesi­nden öğrendi. Bursa’da yaşayan babasını bulan genç kadın biletini aldı Bursa’ya gelecek

- İbrahim TAŞ / Kg/N

ALMANYA’DA yaşayan Sabine Ages, 33 yıl sonra babasının bir Türk olduğunu ölüm döşeğindek­i anneannesi­nden öğrendi. Bursa’da yaşayan babası Adem Rençber’i bulan genç kadın şimdi kavuşmak için gün sayıyor.

Almanya’nın Köln kentinde yaşayan Sabine Ages, tam 33 yıl sonra ölüm döşeğinde olan anneannesi­nden babasının kim olduğunu öğrendi. Anneanne, “Üzerimdeki ağır yükten artık kurtulmak istiyorum. Baban çok güzel bir insan ve Türkiye’de yaşıyor” dedi. Bunun üzerine Sabine babasını arayıp buldu. Sabine Ages, babasının ailesiyle birlikte 70’li yıllarda Almanya’ya gittiğini daha sonra annesi Katharina ile tanıştığın­ı, askerlik hizmetini yapmak için Türkiye’ye döndüğünü öğrendi. Sabine ilginç hayat hikâyesini şöyle anlattı: “Babam anneme ‘askerlik görevimi bitireyim davet edersin gelirim’ diyor. Ama annem babamı hiçbir zaman aramıyor. Yıllar sonra gerçek babamın Türk olduğunu öğrendim. Anneme sürekli sormama rağmen bir türlü adını ve kim olduğunu söylemedi. 2017’de anneannem rahatsızla­ndı ve onun yanında kaldım bu dönemde. Anneannem de bir Türk ile evliydi. Anneannem, ölmeden üzerindeki ağır yükten kurtulmak istediğini söyleyerek gerçekleri anlattı. Babamın Adem Rençber adında bir Türk olduğunu, sürekli beni aradıkları­nı ve sordukları­nı söyledi. Annemin yalan söylediğin­i anlattı. Babamın çok iyi bir insan olduğunu ve

beni terk etmediğini söyledi. Bunun üzerine sürekli babamın nerede olabileceğ­ini araştırmay­a başladım ve Bursa’da yaşadığını öğrendim. Sosyal medya üzerinden mesaj yollayıp iletişime geçtim.”

Bursa’nın Erikli Mahallesi’nin muhtarı olan babası Adem Rençber ile internet üzerinden görüştüğün­ü, Türkçe bilmediği için yazılarını Almanca’ya çevirip anlaştıkla­rını söyleyen Sabina, uçak bileti alıp Türkiye’ye geleceğini dile getirdi. Türkçe olarak “Baba bekle ben geliyorum” diyen Sabine, babasına ve üvey kardeşleri­ne kavuşacağı günü bekliyor.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? KÖLN-BURSA ARASI BİR BABA KIZ KAVUŞMASI
KÖLN-BURSA ARASI BİR BABA KIZ KAVUŞMASI
 ??  ?? Adem Rençber
Adem Rençber

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye