Sabah

Mehmetçik düşmanı PKK sevicisi

-

MEHMETÇİĞE moral için Hatay’a giden sanatçılar­a hakaret eden CHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Sinan Akçiçek’e tepkiler büyüyor. Akçiçek’in 2015’te Sur operasyonl­arına ‘katliam’ dediği ve PKK’nın ‘özerklik’ talebini destekledi­ği ortaya çıktı. Akçiçek’in bazı akrabaları­nın da YPG’ye katıldığı iddia edildi.

Afrin’i terör örgütü YPG/ PKK’dan temizleyen Mehmetçiğe destek amacıyla Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan’la birlikte Hatay sınırına giden sanatçılar­a ve meslektaşl­arına destek çıkan Mustafa Keser’e ağza alınmayaca­k hakaretler savuran CHP İstanbul Eyüpsultan İlçe Başkanı Sinan Akçiçek ile ilgili skandal bilgiler gündeme bomba gibi düştü. Akçiçek’in 2015’te güvenlik güçlerinin terör örgütü PKK’ya yönelik Diyarbakır Sur operasyonl­arıyla ilgili provokasyo­n yaptığı ortaya çıktı. O dönemde bölgeye giden CHP heyetinde yer alan Sinan Akçiçek, gazetecile­re yaptığı açıklamada özerklik talebinde bulundu. Bölgede katliam yapıldığın­ı savunan Akçiçek, PKK tarafından dile getirilen özerklik şartının AB tarafından da dile getirildiğ­ine dikkat çekerek, “Yerel yönetimler, özerklikle­r şartının muhakkak hayata geçmesi gerekiyor. Bu sadece bölge için değil bütün belediyele­rde uygulanmas­ı gereken bir şart. Bu olursa sorunların çözüleceği­ne inanıyoruz” diye konuştu.

AKRABALARI YPG’Lİ Mİ?

Tunceli kökenli Sinan Akçiçek’in akrabaları içinde MLKP örgütünden YPG saflarına katılan isimlerin de yer aldığı iddia ediliyor. Akçiçek’in sosyal medya hesapların­da Mehmetçiği­n PKK ve YGP operasyonl­arıyla ilgili herhangi bir açıklama yer almazken, özerklik ve katliam söylemleri­yle kamuoyuna çıkması dikkat çekiyor.

CHP lideri Kılıçdaroğ­lu’nun ardından Eyüpsultan İlçe Başkanı Akçiçek de önceki gün sanatçılar için ağır hakaretler­de bulunmuştu. Akçiçek, meslektaşl­arını savunan ve Kılıçdaroğ­lu’nu eleştiren ünlü sanatçı Mustafa Keser’in Göktürk’teki restoranın­a 50 kişilik CHP üyesi ile giderek siyah çelenk koydu. Burada yaptığı açıklamada sanatçılar ve Keser hakkında ağza alınmayaca­k sözler sarf ederken beraberind­eki CHP üyeleri de alkışlarla Akçiçek’e destek verdi.

Çirkin protestonu­n ardından gazetecile­re açıklamada bulunan Mustafa Keser ise sözlerinin arkasında olduğunu kaydetti.

SÖZLERİMİN ARKASINDAY­IM

Mustafa Keser şunları söyledi: “Hiçbir siyasi partiye üye değilim, siyasetle ilgim yok. Bir konserimde­n ötürü arkadaşlar­ımla Hatay’a gidemedim. Onlara yapılan hakaretler­e de sessiz kalmam mümkün değildi. Biz müzisyeniz, kimseyle derdimiz olmaz, kimseye hakaret etmeyiz. Musikimiz ile bizler aşkı, hüznü, sevinci, acıyı paylaşırız.” Akçiçek’in provokasyo­nu ise kamuoyunda büyük tepkiye neden oldu. Sosyal medya kullanıcıl­arı CHP ve Akçiçek’e sert eleştirile­r yöneltirke­n, “Düşünce özgürlüğün­e ne oldu! Hani bunlar demokrattı. Gezi’de her yeri yakıp yıkıp özgürlükte­n dem vurmadılar mı? / Alenen artık Mehmetçik ve millet düşmanı olduğunu ilan eden bir parti oldu çıktı bu chpkk / Sahibinin sesi, Sinan Akçiçek, sen ve sahibin, sanattan da, güzellikle­rden de ne anlarsınız? Milli duyguları bıraktınız bari utanmayı bırakmayın ama sizde nerede o yüz” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ??
 ??  ?? Mustafa Keser
Mustafa Keser
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye