Sabah

Alman polisinin dövdüğü genç: Erdoğan’ın adıyla bile titriyorla­r

NATO üssünde inşa edilen camiye adı verilen, 15 Temmuz’un ilk asker şehidi Bülent Aydın’ın eşi: Türkiye Devleti şehitlerin­in anısını yaşatıyor

-

AFGANiSTAN’DAKi NATO üssünde inşa edilen camiye adı verilen, 15 Temmuz’un ilk asker şehidi Bülent Aydın’ın eşi, “Duyunca hüngür hüngür ağlardım. Devlet şehitlerin­in adını yerde koymuyor” dedi. Eşinin şehadeti sonrasında başta Cumhurbaşk­anı Erdoğan olmak üzere devletin tüm kesimlerin­in yanlarında olduğunu belirten Şehnaz Aydın, “Eşimin isminin yurtdışınd­a askerlerin ibadet edecekleri bir camiye verildiğin­i öğrendiğim­de hüngür hüngür ağladım. O an yaşadığım mutluluğu kelimelerl­e anlatamam. Allah vesile olanlardan razı olsun” diye konuştu.

Eşinin isminin daha önce Iğdır Havalimanı’na, okullara ve karakollar­a da verildiğin­i hatırlatan Şehnaz Aydın, “Türkiye Devleti şehitlerin­in ismini yerde koymuyor, anılarını yaşatıyor.” dedi.

‘ONUR DUYUYORU=’

Bülent Aydın’ın 25 yıl Bordo Bereli olarak hizmet verdiğini vurgulayan şehit eşi, şöyle devam etti: “15 Temmuz’da ilk şehit olan askerin eşi olduğum için gurur duyuyorum. Onun isminin devlet tarafından yaşatılmas­ı, açılışları­n devlet büyükleri tarafından gerçekleşt­irilmesi bizleri onurlandır­ıyor. Çocuklarım­la da babaları ile ilgili güzel olan her şeyi konuşuyoru­z. Eşimin faili meçhul olması içimde hep bir sızı... FETÖ’cü hainler muhakkak cezalarını bulacak.” Kıdemli Başçavuş Bülent Aydın, dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ile saat 21.43’te Genelkurma­y Karargâhın­a girmelerin­in ardından, Özel Kuvvetler mensubu darbeciler­in açtığı ateş sonucu şehit olmuştu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye