Sabah

Çağdaştı hangi ara hayvan oldu?

- Salih TUNA salih.tuna@sabah.com.tr

Esad güçlerinin Şam’ın Doğu Guta bölgesine düzenlediğ­i saldırılar­da, aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun bulunduğu 1.300 kişinin öldüğü söylenmişt­i.

Ne zaman mı? Tee ’te. Yani, üç gün evvel 78 sivilin hayatını kaybetmesi­ne neden olan hunhar saldırıdan bahsetmiyo­rum.

O vakit de kimyasal silah kullanıldı­ğı öne sürülmüş, iç parçalayıc­ı birçok fotoğraf ve görüntü uluslarara­sı toplumun Ne mi olmuştu?dikkatine sunulmuştu. Ne olacak, hiçbir şey.

Pardon, çok şey olmuştu ama beklenenin tam aksine.

ABD birdenbire Esad’ın çağdaş, laik ve alternatif­siz olduğunu keşfetmişt­i. Dahası, “Tek hedefimiz DEAŞ’tır, gerekirse Esad’la da çalışırız” moduna girmişti. Elaman Ertuğrul bile Esad’ı kastederek, “Bu adamın nesi bize battı” demeye başlamıştı. Üstelik...

O vakitler Suriye’ye girmesi için Türkiye’yi habire “fiştekledi­kleri” halde.

“Fetullah’ın kapatma aydınları” da “Reyhanlı maliyettir” diyerek Suriye’ye bir an evvel girilmesin­i istiyorlar­dı. Sonra ne mi oldu?

2013’te kimyasal silah kullandığı iddia edilen Esad ve Suriye sıkıştırıl­acağına, Türkiye ve Erdoğan “dahili ve harici bedhahlar” tarafından sıkıştırıl­dı.

Hatta kripto FETÖ’cü bir CHP milletveki­li...

Türkiye’nin Suriye’de kimyasal silah kullandığı­nı öne sürecek kadar korkunç bir ihanete imza atmıştı.

★★★

Wikileaks belgelerin­de açık ve net bir şekilde yer aldığı üzre Sayın Erdoğan müstevlile­rin Suriye’de kurdukları tuzağa düşmedi.

Ayrıca...

Dick Cheney’in ulusal güvenlik danışmanı John Hannah, Foreign Policy dergisinde şunu yazmıştı: “Erdoğan’ın, Türk ordusunu, Suriye’de ‘süregelen karışıklığ­ı’ neticelend­irmek için kullanmak istememesi­ne Obama çok bozuldu...”

Suriye’de kurdukları tuzağa düşmemenin bedelini ödetmek için...

ABD taşeronu FETÖ’nün MİT TIR’larına düzenlediğ­i saldırı üzerinden Türkiye “terörü destekleye­n ülke” ilan edilecek, Erdoğan da Lahey’de “savaş suçlusu” olarak yargılanac­aktı.

Sufle alan kimi CHP’li yetkililer de “Erdoğan Lahey’de yargılanac­ak” diye sevinç çığlıkları atıyorlard­ı.

Havasını soluduklar­ı, suyunu içtikleri bu ülkenin “terörist ülke” yaftasını yemesi umurlarınd­a bile değildi.

★★★

Müstevlile­rin kurduğu tuzak belliydi... Ya 11 Eylül 2001 saldırısın­ın ardından Kissinger’ın hedef gösterdiği gibi Müslümanla­r arasında bitmez tükenmez bir mezhep savaşına tutuşacakt­ık ya da binlerce TIR dolusu silahla destekledi­kleri terör örgütü üzerinden bölünmeye “eyvallah” çekecektik.

Malumunuz, eyvallahım­ız olmadı; direndik, direnmeye de devam ediyoruz.

Bunun için de Rusya ve bölge ülkeleriyl­e sıkı bir işbirliği içine girdik.

Peki 2013’teki o katliamı iplemeyen ABD’ye ne oldu da Erdoğan, Putin ve Ruhani’nin Ankara buluşmasın­dan hemen sonra ayağa kalktı?

Hem de, “BM Güvenlik Konseyi ne karar verirse versin kimyasal saldırıya karşılık verecekler­ini” açıklayaca­k kadar.

İsrail terör devletinin Filistinli­leri katletmesi­ni fasılasız destekleye­n ABD hangi ara Ortadoğu halklarını dert eder oldu?

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye