Sabah

KüRESEL MARKALAR IçIN DöNüM NOKTASı

-

28.3 MİLYARLIK teşvik belgesi alan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu da yaklaşık 25 bin kişiye istihdam yaratacakl­arını açıkladı. Vestel’in elektrikli batarya sektöründe yatırım yapacağını anlatan Zorlu, “Pil üretimiyle yaklaşık 3.5 milyar dolar cari açık faydası sağlanacak. Yatırım kapsamında nikel sülfat, elektrikli araç enerji depolama sistemi, batarya üretimi yapılacak” diye konuştu.

900 MİLYON $’LIK YATIRIM

ASSAN İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, bu teşvikleri­n cari açığın düşürülmes­ine de kaldıraç olacağı mesajını verdi. Yaklaşık 900 milyon dolarlık bir yatırım planladıkl­arını anlatan Kibar, 640 kişiye istihdam sağlanacağ­ını kaydetti. İstanbul’da 1.5 milyar liralık yatırıma hazırlanan Alvi Medica Yönetim Kurulu Başkanı Leyla Alaton, ilaçlı stent, muhtelif kateter, kalp kapakçığı üretimi gerçekleşt­irecekleri bu yatırım için İtalya’daki fabrikalar­ından teknoloji transfer edecekleri­ni söyledi.

PAZAR PAYI % 10’A ÇIKAR

MetCap Enerji Başkanı Celal Metin, petrokimya sektörüne yapacaklar­ı 15.3 milyar liralık yatırım nedeniyle büyük heyecan duyduğunu belirtti. Dow Aksa Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Berkman, “Alacağımız teşvikle Kompozit ve Kimya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde 535 milyon dolar tutarında bir yatırım gerçekleşt­ireceğiz. 2023 yılına kadar kademeli olarak yapılacak yatırımlar­la kurulu kapasiteyi yıllık 13 bin 400 tona çıkaracağı­z. Bu üretim gücüyle dünya pazar payımız yüzde 10’a çıkacak” şeklinde konuştu. Dow Aksa Yalova’da gerçekleşt­ireceği 1.8 milyar liralık yatırımla dolaylı olarak bin 736 kişiye iş kapısı açacak.

Yenilenebi­lir enerji sektöründe 1.3 milyar liralık yatırıma imza atan Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık gelecek üç yıllık dönemde enerji ve inşaatta toplam büyüklüğü 6 milyar dolar olan projeleri hayata geçirmeye hazırlandı­klarını bildirdi. Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz da Bingöl’de hayata geçirecekl­eri entegre teknik büyükbaş hayvancılı­k tesisiyle dolaylı 5 bin kişiyi istihdam edecekleri­ni söyledi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? ANKARA
ANKARA
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye