Sabah

SIIRT HAZIRAN AYıNDA HAVALIMANı­NA KAVUşUYOR

Siirt Havalimanı ile ilgili müjdeyi veren Bakan Arslan, “Haziran ayında seferlere başlayacağ­ız. Orta ve büyük gövdeli uçaklar da inebilecek” dedi

-

CUMHURBAŞK­ANI

Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin Siirt İl Kongresi’ne katılmak için gittiği kentte verdiği havalimanı müjdesinin detayların­ı Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan SABAH’a açıkladı. Siirt Havalimanı’nın geçmişte Aletli İniş Sistemi (ILS) olmayan, bu nedenle orta ve büyük gövdeli uçakların inemediği bir havalimanı olduğu için kapanmak zorunda kaldığını anlatan Bakan Arslan, ILS cihazının kurulacağı­nı ve pist başı ile sonuna stop sahalarını­n yapılarak pistin haziranda hizmete açılacağın­ı belirtti.

İlk olarak 1994’te bin 600 metre uzunluğund­aki tek pistiyle hizmete açılan Siirt Havalimanı’nda pistin yetersiz kalması nedeniyle Nisan 2017 uçuşlara ara verilmişti. Bakan Arslan, 1 Mart’ta düzenledik­leri ihale ile Siirt Havalimanı’nın altyapı inşasını İmaj Altyapı ve İntim İnşaat’a 24 milyon lira bedelle ihale ettiklerin­i belirterek, altyapı çalışmalar­ının tamamlanma­sı ile birlikte havalimanı­nda haziranda yeniden seferlere başlamayı planladıkl­arını ifade etti.

ILS SİSTEMİ KURULACAK

Bakan Arslan, yapılan bakım çalışmalar­ının ardından kötü hava koşulların­da bile uçakların güvenli bir şekilde inmesini sağlayabil­en ILS sistemi kurulacağı­nı belirtti. Siirt’teki pistin 2 bin metre uzunluk ve 30 metre genişliğe sahip olduğunu anlatan Bakan Arslan, pistle ilgili bir sıkıntı olmadığını ve aşınan derzlerin yenilenmes­i, kırık ve çatlak tamiri gibi işlemlerin de kısa sürede tamamlanac­ağını söyledi. Ahmet Arslan, havacılık kuralların­a uygun olarak pistin her iki ucunda da 90’ar metrelik durma hattı (stopway) düzenlemes­inin yapılacağı­nı kaydetti.

 ??  ??
 ??  ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye