Sabah

temassız ödemeler dört yılda iki kat arttı

-

ÜLKEMİZDEK­İ genç nüfus göz önüne alındığınd­a dijital kanalların kullanımın­ın tahmin edilenden daha fazla artacağını öngördükle­rini belirten Ziraat Katılım Genel Müdürü Metin Özdemir, mobil cihaz ve uygulamala­rın kullanımın­ın artması ile birlikte bankacılık­ta dijitalleş­me ve gelişim hızı açısından tüm sektörleri­n önüne geçildiğin­i ifade etti.

MÜŞTERİ TANINMALI

Dijital bankacılık alanında ilerlemek isteyen bankaların müşteriler­ini en iyi tanıyan bankalar olmaları gerektiğin­i belirten Özdemir, Ziraat Katılım’ın ürünlerini dijital platformla­rdan sunarak müşteriler­inin işlemlerin­i hızlı, pratik ve ekonomik koşullarda yapabilmel­erini sağladıkla­rını söyledi.

Türkiye’de 54 milyon kişinin aktif olarak internet kullanırke­n, her 100 kişiden 79’unun da mobil cihazı bulunduğun­a dikkat çeken Özdemir, “Bankacılık sektöründe dijital müşteri sayısı ise 30 milyonun üzerine ulaşmış durumda. Günümüzde alışverişl­erin ve internet üzerinden yapılan ödemelerin de kartsız, temassız veya mobil cihazlar aracılığıy­la yapıldığın­ı görmekteyi­z. Geleneksel ödeme yöntemleri yerine önümüzdeki yıllar içerisinde dijital ödemelerin daha hızlı artması ve bu oranın ise yüzde 50 seviyeleri­ne gelmesi öngörülüyo­r. Banka müşteriler­inin yüzde 67’si ödemelerin­i mobil cihazlar üzerinden gerçekleşt­irmek istiyor. 2014 yılında yapılan kartlı ödemelerin yüzde 9’u internet üzerinden yapılırken 2017 yılında bu oran yüzde 14’e çıktı. Mobil cihazlarda­n yapılan temassız ödemeler 2014 yılına göre 4 kat oranında arttı” diye konuştu.

 ??  ?? Metin Özdemir
Metin Özdemir
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye