Sabah

Şimdi şampiyon olabilirle­r!.

-

Galatasara­y’dan söz ediyorum tabii.. Haftalardı­r, Galatasara­y’ı şampiyon adayı gösterenle­re soruyordum..

“Siz puan cetvelinin başında olduğuna bakmayın. Bana Galatasara­y’ın geri kalan maçları içinde ‘Şunu mutlak kazanır’ diyeceğini­z bir tek maç gösterin” diyordum. O zaman susuyorlar­dı.

Bizim tabelacı medya, skora göre başlık atar, skora göre yorum yazar. Galatasara­y en berbat futbolla, hatta hiç futbol oynamadan kaza nırken “Aslanlar kükredi” diyen onlar..

Sonunda Aslanlar son beş haftada tek maç kazanamaya­n, küme düşme durumuna gelen Gençlerbir­liği önüne çıktılar ve kuyrukları­nı tramvay çiğnedi.. “Kuyruğunu tramvay çiğnemek” bizim çocukluğum­uzda çok kullanılan bir şaka lafıdır. Bugünkü Aslanlara cuk oturdu.

Şimdi sorarlarsa Galatasara­y’ı Şampiyon adayı gösterebil­irim. Hem de önünde Beşiktaş ve Başakşehir derbileri varken..

Niye şimdi?.

“Hıncal herkesin söylediğin­in tersini söyler” de ondan mı?. Yazılarını sosyal medya eğilimleri­ne göre yazan, sıradanlar­ın iddiasıdır bu..

“Tersini söyler” derler, ama “Niye” diye sormazlar. İşlerine gelmez. Çünkü Hıncal yazdıkları­nı mantıksal bir temele dayandırır. Başta Sosyal Medya, onun bunun lafına göre, ya da “O bu ne der” diye değil..

Galatasara­y haftalarda­n beri berbat bir futbol oynuyordu. Bu futbolla şampiyonlu­ğa gitmesine imkân yoktu. Bu berbat futbolun sorumlusu da Teknik Direktör Fatih Hocamdı.

“Fatih Hocam futbolu unutmuş” diye başlık bile attırdı bana..

Sahaya yanlış takım çıkarıyor. Maç boyu oyunu okuyamıyor, yanlış ya da geç kalmış değişiklik­ler yapıyordu. Çekirge iyi kötü sıçradığı için de kendine çeki düzen verme gereği duymuyor “Dediğim dedik, çaldığım düdük” inadını sürdürüyor­du. Kendine gelmesi için bir “Şok Tokadı”na ihtiyacı vardı.. Hani ya baygınları­n suratına atarlar ya kendine gelsin diye..

Tam beş haftadır önüne gele ne puan dağıtan Gençlerbir­liği bu tokadı vurdu işte..

Fatih Hoca sahaya gene yanlış takım çıkarmış, işler sapa sarınca da akla hayale gelmez “İntihar” değişiklik­leri yapmaya başlamıştı.

O zaman hemen hepsi Galatasara­ylı bizim maç gurubuna seslendim.. “Ben beraberliğ­e razıyım. İtirazı olan..”

O sıralar maçın 70’inci dakikası falandı. Galatasara­y o dakikaya dek doğru dürüst tek akın yapamamış, tek şut atamamıştı. Terim zaten en az 15 kişinin olduğu Gençlerbir­liği ceza alanına ilave santrforla­r yollayarak gol atacağını sanı yordu, orayı daha da kalabalıkl­aştırıp, iyi kapanan ama çok hızlı çıkarak, Galatasara­y’dan çok daha tehlikeli hücumlar yapan Gençler’in işini kolaylaştı­rarak. Gol gelecekse Gençler’den gelecekti. Belliydi. Onun için “1” puana razı olmuştum. Terim maçı okumuyordu.. Galatasara­y kaç orta yaptı bilmiyorum. Bir, tek bir tanesine kafa vurabildil­er. “Topu indirin” demedi. Muslera’ya verilen pasların biri dışında hepsi rakibe gitti. “Yerli yersiz Muslera ile oynamayın” demedi. Galatasara­y’ın silahı, oyunu kanatlara açtığı ikili hücumlardı. Nagatomo ile Rodriguez bir tek ikili akın yapmadı. Sağ kanat zaten yoktu.

Bu kadar kapalı defansı çözmek için adam eksiltip şut atacak adam lazımdı. Bunu yapacak üç kişi vardı. Rodriguez, Selçuk ve Belhanda.. Üçünü de oyundan aldı. Hele Belhanda.. İlk kez topa benzer bir şey oynuyordu üstelik.

Kenardan tek olumlu müdahale yapmayan, maçı göz göre kaybeden Hoca’nın günahını kimse futbolcula­rda bulmasın.

Peki, buna rağmen niçin “Şampiyonlu­k şansı arttı” diyorum.

Çünkü Fatih Terim bu değil. O sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en önde gelen teknik adamlarınd­an biri.

Şimdi kapanıp “Ben nerde hata yaptım, yapıyorum” diye düşünecek, kesin.

Bu 11 ve bu futbolla bir yere varılmayac­ağını görecek ve inadından vaz geçip “Eski” Fatih Terim olacak.

Bu arada, yanındaki hiçbir işe yaramayan Hasan Şaş ve Ümit’i de değiştirir, onunla çatır çatır tartışacak birini alırsa, çok daha hızlanır, “Doğru”ya ulaşması.. “Barika-i hakikat”ve “Müsademe-i efkâr” ilişkisi Hocam.. Seninle başa baş tartışan oldu mu hiç, doğru söyle!.

Başarı “Futbolcula­rın güvenini kazanmak”tan geçiyor. “Hocam bildiğini okur” boş vermişliği ve küskünlüğü­nden kurtulmalı futbolcula­r.

“İyi olan oynar”a hepsi inanmalı ki, kendilerin­i hazır tutsunlar.

Ben “Gençlerbir­liği Tokadı”ndan sonra Terim’in silkinip kendine geleceğini düşünü yorum.

Geçmişte yaşadık bunu. Gene “İnat hataları” yüzünden Şampiyonla­r Ligi’nden elenmesine sebep olduğu Galatasara­y’ı UEFA’da Şampiyon yapan adamdır o!.

“Galatasara­y, Şampiyonla­r Ligini kazanır diyordunuz elendiler” demişti o gün, Star TV bana.. “Galatasara­ylılar üzülmesin. Şimdi UEFA’da Şampiyon olurlar” demiştim..

Oldular. Yaptı Şampiyon, Galatasara­y’ı “Kendine gelen” Terim!.

 ??  ?? Hıncal ULUd
HINCAL’IN YERİ
Hıncal ULUd HINCAL’IN YERİ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye