Sabah

Ankesör soruşturma­sında 27 TUTUKLAMA

FETÖ imamlarını­n örgüt talimatlar­ını ankesörlü telefondan ilettiği 2 albay, 28 subay ve 3 astsubay, 21 ildeki operasyonl­arla gözaltına alındı. 27 tutuklama var

-

■ Elazığ: Örgüt imamlarıyl­a ankesörlü telefonlar­la iletişim kurdukları belirlenen ve 21 ildeki operasyonl­arla gözaltına alınan, halen görevde olan bir albay, 21 subay ile 3 astsubay, meslekten ihraç edilmiş bir albay ve 7 subay olmak üzere 33 şüpheliden 27’si tutuklandı.

■ Uşak: Örgütün jandarmada­ki kripto yapısına yönelik operasyond­a 6 asker gözaltına alındı. Gaybubet evleri operasyonu­nda 8 tutuklama var.

■ Çanakkale: Deniz Kuvvetleri Komutanlığ­ı’nın mahrem K.E. gözaltına alındı.

■ Kırşehir: Örgütün kapatılan okullarınd­a öğretmenli­k yapan ve askeri mahrem imam olan M.E.E. ile ,mahrem izdivaç ablası eşi A.E., Ankara’da

saklandıkl­arı gaybubet evinde yakalandı.

■ Aksaray: Görevlerin­den ihraç edilen 2 polis memuru ile 3 işadamı gözaltına alındı.

■ Samsun: Muğla’nın Marmaris ilçesinde Yunanistan bayraklı yatta sahte kimlikle ve yanındaki 5 kişi ile birlikte yakalanan, örgütün “Fatih” kod adlı Samsun Bölge İmamı Murat Elmas’ın, ByLock yüklü 3 telefonund­an sadece birinde 16 bin 954 kez ByLock’a girdiği belirlendi.

■ Manisa: Manisa merkezli 9 ilde düzenlenen operasyonl­arda 9 örgüt ablası gözaltına alındı.

■ Adana: Adana merkezli 21 ilde FETÖ’ye yönelik operasyond­a gözaltına alınan çoğunluğu muvazzaf asker 16 zanlıdan 15’i tutuklandı.

Vedat YETİK-Aykut AKTAŞ-Murat ALHAN/SABAH

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye