Sabah

TOKATçı KORUMA BITLIS’TE YAKALANDı

-

FiRARi Ekrem Dumanlı’nın bir dönem yakın koruma polisliği görevinde bulunan ve TÜYAP Kitap Fuarı’nda Dumanlı’ya FETÖ ile ilgili soru soran gazeteciye tokat atması ile gündeme gelen Çağlar Bayır, Bitlis’te saklandığı ihbarı sonrası gözaltına alındı. 2005’te Zaman Gazetesi’ne özel güvenlik olarak girdiği ve yıllardır Dumanlı’nın yanından ayrılmadığ­ı anlaşılan Bayır hakkında ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçu kapsamında 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Soruşturma­yı derinleşti­ren savcılık adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Bayar’ın 2004’te Bank Asya’da hesap kaydının olduğunu, 17-25 Aralık sonrası hesabında ciddi artış bulunduğu belirlendi. Şüphelinin Bank Asya’ya 88 bin TL ile 129 bin TL arasında parasının bulunduğu tespit edildi. Yapılan incelemele­rde Bayır’ın Zaman Gazetesi’nde 2005’te özel güvenlik olarak çalıştığı belirlendi. Şüphelinin Dumanlı’ya 2014’te TÜYAP Kitap Fuarı’nda soru soran Akit Gazetesi muhabirini­n darp edilmesiyl­e ilgili soruşturma­da da şüpheli olduğu iddianamed­e yer aldı.

SADECE BİR KORUMA DEĞİL

İddianamed­e şüphelinin firari Ekrem Dumanlı’ya bu kadar yakın kişilerden olmasının örgütün önemli bir üyesi olduğunu gösterdiği vurgulanır­ken, şüphelinin telefonund­a ele geçirilen örgütsel fotoğrafla­r ve tespitlerl­e FETÖ/PDY’nin hiyerarşik yapılanmas­ı içerisinde yer alarak örgüt üyeliği suçunu işlediği kaydedildi.

Sema DALGIÇ/ÖZEL İSTİHBARAT

 ??  ?? Şahika D.
Şahika D.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye