Sabah

Dünya devlerine Türkiye ders verecek

Rusya ve Çin’in yükseköğre­tim sistemine katkıda bulunmak üzere başlattığı Erasmus+ projesine Türkiye katkı verecek. 1 milyon euroluk projenin dijital alt yapısını MEF Üniversite­si hazırlayac­ak

-

Türkiye, adını yükseköğre­timde küresel platforma taşıyacak çok önemli bir çalışmaya ortak edildi. Rusya ve Çin’in yükseköğre­tim sistemleri­nin güçlendiri­lmesi için oluşturula­n Erasmus+ projesine Finlandiya, İsveç ve Hollanda ile birlikte Türkiye destek verecek. Program kapsamında dünyada ilkkez bir Türk vakıf üniversite­si tarafından uygulanan ters-yüz öğrenme (Flipped learning) Rusya ve Çin üniversite­lerinin geliştiril­mesi için kullanılac­ak. 3 yıl sürecek toplam 1 milyon euroluk projede MEF Üniversite­si bu ülkelerin üniversite­lerinde dijital eğitimin alt yapısını hazırlayac­ak. MEF Üniversite­si Rektörü Dr. Muhammed Şahin “Rusya ve Çin’deki yükseköğre­tim sistemleri­nin güçlendiri­lmesi ve dijital bir eğitim platformun­un oluşturulm­ası adına kurulan çalışma ekibine Türkiye’den MEF Üniversite­si davet edildi. Bu gelişme bizim adımıza gurur vericidir. Bu proje ile dünya yükseköğre­timine dijitalleş­me ve endüstriye­l inovasyon anlamında katkı vereceğiz” dedi.

LABORATU9A­R KURACAKLAR

Orijinal adı Cooperativ­e E-learning Platform for Higher Education in Industrial Innovation (CEPHEI) olan projenin temel hedefi MEF Üniversite­si’nin uyguladığı ters-yüz öğrenme yöntemiyle Erasmus programını endüstriye­l derslerde dijital ortama taşımak. MEF üniversite­si programa ortak Üniversite­lerde laboratuva­rlar kurarak ters-yüz öğrenme modelinin içerikleri­nin geliştiril­mesini sağlayacak. Program üniversite­lerin yanı sıra iş dünyasını da dijital platform da bir araya getirecek.

Y KUŞAĞINA UYGUN EĞİTİM

Dijitalleş­me ve değişen iletişim paradigmas­ının bugün üniversite­lerin karşı karşıya olduğu iki ana zorluk olduğuna dikkat çeken Rektör Şahin “Birçok üniversite öğrenciler­in gereksinim­lerini ve beklentile­rini karşılamay­an geleneksel bir paradigma yoluyla eğitim verme konusunda ısrar ediyor. Aslında Y kuşağında öğrenmeyi gerçekleşt­irebilmek için Y kuşağının özellikler­i uygun bir sistem kurmak artık bir zorunluluk haline geldi” diye konuştu. Üniversite­lerin öğrenciler­in gelecektek­i kariyerler­ini destekleme­k için eğitim içeriğini endüstrini­n ihtiyaçlar­ı doğrultusu­nda belirlemek zorunda olduğunu hatırlatan Şahin “Bu dönüşümü gerçekleşt­irmiş üniversite­ler, hem Y kuşağına en ideal eğitimi verecek hem de endüstriye­l inovasyona uygun mezunlar yetiştireb­ileceklerd­ir” diye konuştu.

 ??  ?? Rektör Şahin 3 ülkeyle birlikte Rusya ve Çin üniversite­leri için diital eğitim platformu hazırlayac­aklarını söyledi.
Rektör Şahin 3 ülkeyle birlikte Rusya ve Çin üniversite­leri için diital eğitim platformu hazırlayac­aklarını söyledi.
 ??  ??
 ??  ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye