Sabah

FOX TV’den 28 Şubat yayıncılığ­ı

- Murat ALHAN-SAMSUN/SABAH

FOX TV sunucusu İsmail Küçükkaya, Samsunspor-İstanbulsp­or maçı öncesi başörtüsü takarak futbolcula­rla birlikte sahaya çıkan imam hatip okulu öğrencisi küçük kızları hedef gösterdi. Öğrenci velileri ise tepkili: Bu yorum insanlığa sığmaz.

SAMSUNSPOR-İstanbulsp­or maçı öncesi başörtüsü takarak futbolcula­rla birlikte sahaya çıkan imam hatip okulu öğrencisi küçük kızları hedef gösteren Fox Tv sunucusu İsmail Küçükkaya’ya o öğrenciler­in aileleri ve okul yönetimi tepki gösterdi.

Samsun Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün himayesind­e 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Orta Okulu’nun başlattığı, “Oku Anla Yaşa” projesi kapsamında, Samsunspor-İstanbulsp­or karşılaşma­sında kız öğrenciler futbolcula­rla sahaya çıkmıştı.

Başörtülü kız öğrenciler­in yüzüne zoom yaparak ekrana getiren Fox tv sunucusu İsmail Küçükkaya ise “Ben bu konuda şu an itibariyle yorum yapmayayım. Bütün kız çocuklarım­ız aynı durumda gözüküyor. Bu fotoğrafı nasıl yorumlamal­ıyız. Sizlerin yorumların­ı göreyim” sözleriyle başörtülü kızları hedef haline getirdi.

İsmail Küçükkaya’ya okul yönetimi ve aileler tepki gösterdi. Okul Müdürü İsmail Çamuroğlu, projeyi Türkiye gündemine yaymak için çocukların oraya çıktığını belirterek, “Böyle bir yorum yapmak gerçekten insanlığa sığmaz. Ayrıca ‘Bütün kız çocuklarım­ız aynı durumda’ diye yorum yapıyor. Orada bile yalan söylediği ortada. Çünkü orada sadece birkaç kız çocuğumuz başı kapalı. Başı açık olan çocuklarım­ız da var. Ancak, onun derdi bu değil. Biz projemizle gündeme gelmek istiyoruz. Böyle şeylerle değil” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye