Sabah

Esad ve Gülen

-

ÜLKELERİNİ kan ve dehşete bulamanın bedelini korku içinde yaşayarak ödüyor bu ikili...

Birbirleri­nden çok uzak coğrafyala­r da yaşayan ve arala rında hiç ilişki olmayan iki insanın korku içinde ne yapacak larını bileme meleri, akla seza değil midir? Bu iki insandan biri Şam’da yaşa yan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, diğeri ise Pensilvany­a’da yaşayan FETÖ’nün ele başı Fetullah Gülen’dir.

Esad kaçmış

Dünkü haberlere ve İsrail medyasının iddiası na göre, ABD bombardı manından korkan Esad, Rus korumaları­nı yanı na alarak Şam’daki baş kanlık sarayından kaçmış. “6ky1eZs”in İsrail med yasına dayandırdı­ğı iddiaya göre, Beşar Esad, Şam’daki başkanlık sarayından Rus askeri konvoyuyla ayrılmış.

Feto panik odasında

İkinci kişinin yaşadıkla rını aktaran haberin kay nağı ise Finlandiya devlet televizyon­u YLE’ydi. Buna göre Pensilvany­a’daki malikânede 2 gün kalan YLE’nin haber ekibi çok çarpıcı saptamalar da bulunmuş... Bunların en çarpıcı olanına göre FETÖ’nün elebaşı operas yon korkusuyla her zaman oturduğu malikânede­ki konutundan kampus için de oluşturula­n panik odalı bir eve taşınmış...

Fırsatı kaçırdılar

Ülkelerini huzursuzlu­ğa, kana ve dehşete bulamala rının bedelini böyle ödüyor bu ikili... Eğer Esad zama nında seçim yapılması na razı olsaydı ve sonucu kabul etseydi, şimdi huzur ve güvenlik içinde isterse ülkesinde isterse de dünya nın herhangi bir kentinde yaşardı. Fetullah Gülen de gerçek ten yandaşları nı hayır işlerine yönlendirs­eydi ve Türkiye’nin varlığına kas tetmeseydi, saygın bir din adamı olarak kendi ülkesin de huzur içinde yaşayabi lirdi. BAŞYAZI

Savaş mı geliyor?

Suriye’de yarın ne ola cağını kimse bilmiyor. Tabii ki en dramatik ihti mal, ABD ile Rusya’nın karşı karşıya gelmeleri dir. İngiliz Daily Telegraph gazetesi, isimlerini de ver diği Rus milletveki­lleri nin ABD’nin Suriye’ye muhtemel bir saldırısın­da Rusya’nın harekete geç mesini istedikler­ini yazıyor. Habere göre, ayrıca Rusya askeri tatbikat yaptı ve tat bikatta alçaktan uçan uzun menzilli füzeler yok edildi.

Hâlâ ziyaretçis­i varmış

Pensilvany­a’da olan lara gelince... 15 Temmuz sonrası kaçan örgüt üye leri için ek binalar yapıl mış. Evlerin yapım masra fını da FETÖ’cü işadamları karşılamış. Çiftlikte daimi 30 kişi kalıyormuş. YLE ekibi ek binalardan birin de Türkiye’de çok tanın mış bir işadamını görmüş. İşadamı “7rkiye Kk meti burada olduğu mu bilmiyor beni sakın yayınlamay­ın” diye adeta yalvarmış.

mbarlas@sabah.com.tr facebook.com/mehmetbarl­as.sabah

 ??  ?? MEHmEt BARLAS BAŞYAZI
MEHmEt BARLAS BAŞYAZI
 ??  ?? Mehmet BARLAS
Mehmet BARLAS

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye