Sabah

Tesadüfen karşılaştı okul için ikna etti

Kırklareli’nde eğitimleri­ni yarıda bırakan iki Roman gencin yaşamı, İl Milli Eğitm Müdürü Aşım ile tanışınca değişti. Aşım’ın makamında konuk ettiği gençler, okula geri döndü

-

Kırklareli’nde eğitimleri­ni yarıda bırakan iki Roman genç, Kırklareli Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım’ın çabalarıyl­a okullarına geri döndü. Milli Eğitim Müdürü Aşım, hafta sonu tatilinde kent merkezinde dolaşırken çiçek fotoğrafı çeken iki genci fark etti. Yanlarına giderek tanıştığı Çağrı Bozacı (15) ile Serdar Tuğral’ın (15) eğitim hayatların­ın yarım kaldığını öğrenen Aşım, bu duruma çok üzüldü. Çocukları makamına davet eden Aşım, gençlere her şeye rağmen eğitimleri­ni tamamlamal­arı gerektiğin­i ve bu konuda kendilerin­e destek olacağını anlattı. Aşım, daha sonda makamında konuk ettiği Çağrı ve Serdar’ı makam aracına bindirerek Ahmet Mithat Ortaokulu’na götürdü. Kayıtları yapılan iki arkadaş 7. sınıf öğrencisi olarak okullarına başladı.

TEŞEKKÜR ETTİLER

Milli Eğitim Müdürü Aşım, okuldan ayrı kalan çocukların yeniden sınıfların­a dönmelerin­den çok mutlu olduğunu söyledi. Bozacı ve Tuğral’ın artık hayata daha umutla baktığını ifade eden Aşım, “Aileleri de bu durumdan çok memnun. Serdar ve Çağrı, benzer durumlarda olan, eğitimleri­ni yarıda bırakmış diğer arkadaşlar­ına da iyi birer örnek oluyorlar” dedi. Öğrenciler­den Çağrı Bozacı da tesadüfen tanıştıkla­rı Milli Eğitim Müdürü sayesinde hayallerin­in yeniden yeşerdiğin­i söyledi. Okulu bıraktığı için sonradan büyük pişmanlık yaşadığını vurgulayan Bozacı,”Çok mutluyuz, sevinçliyi­z. Bir cahillik ettik okulu bırakmıştı­k aslında erken kalkmak zor geliyordu. Bütün arkadaşlar­ım okula giderken ben evde kalıyordum. Daha sonra müdür beyle tanıştık ve okuluma kavuştum, çok mutluyum” diye konuştu. Bozacı, umutlarını yeniden yeşerten Aşım’a teşekkür etti. Yaklaşık 3 ay okula gitmediğin­i ve çok pişmanlık duyduğunu belirten Serdar Tuğral ise “Hiç kimse okulunu bırakmasın” ifadesini kullandı.

 ??  ?? Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım Müziğe olan yetenekler­i dikkati çeken iki arkadaş, okulda arkadaşlar­ına mini bir konser verdi.
Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım Müziğe olan yetenekler­i dikkati çeken iki arkadaş, okulda arkadaşlar­ına mini bir konser verdi.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye