Sabah

Takım elbiseli Zuckerberg herşey için özür diledi

0ilyarla )aceEo kullanıcı kişisel veri toplanması­na s )aceEook’un 0ark =uckerE .ongresi’n diled

-

SÜREKLİ tişört ve kot pantolon ile görmeye alışık olduğumuz Facebook’un Kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg, takım elbiseyle

ABD Kongresi’nde ifade verdi. ABD Kongresi’nde senatörler­e ifade veren Zuckerberg, sadece kişisel verilerle ilgili değil, yalan haberle mücadele, nefret söylemleri­ni engelleme ve seçimlerin dış müdahaleye açık gelmesine sebebiyet verme konularınd­a sorumluluk­ları olduğunu kabul etti. Şirketin kurucusu olarak tüm sorumluluğ­un kendisinde olduğunu kabul eden Zuckerberg, tüm hataları için özür diledi.

OTELİ SORULDU

Kongredeki senatörler, kullanıcıl­arın verilerini nasıl bu kadar rahat paylaşıldı­ğını vurgulamak için ironik bir şekilde Zuckerberg’e kişisel verilerle ilgili sorular yönetti. Senatörler­in sorularını yanıtlayan Zuckerberg, kendisine kaldığı otel ve gönderdiği mesajları söylemesi istenince gülerek “hayır” diye yanıtladı. Kullanıcı verilerini toplayan

uygulamayı kaldırdıkl­arını ve hem uygulamada­n hem de Cambridge Analytica şirketinde­n tüm verileri silmeleri talebinde bulundukla­rını ifade etti. Zuckerberg, verileri tümüyle sildikleri­ni söyleyen Cambridge Analytica’ya inanmanın büyük bir hata olduğunu kabul etti. Zuckerberg, “Bu hatayı bir kez daha tekrar etmeyeceği­z” diyerek kendini savundu.

Kullanıcı verilerini toplayarak skandala sebep olan Cambridge Analytica şirketinin yaptığı açıklamada yalan haberden yakınması ironik bir durum yarattı. Şirket, çıkan yalan haberlerle ilgili şirket avukatları­nın harekete geçeceğini söyledi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye