Sabah

Akıllıya bakılıyor ekonomik alınıyor

Tüketicile­r akıllı teleIonlar­da kamera tasarım ve yetenek yarışını yakından takip etse de son kararı verirken cüzdanına göre seçim yapıyor. Bu yüzden her markanın üstün yetenekli amiral gemisi yanında ekonomik sürümü dikkat çekiyor

-

Tüm akıllı telefon markaları Pro, Plus gibi üstün özellikler­e ve yeteneği sahip modellerle dikkat çekse de ekonomik ve yetenekler­i sınırlı telefonlar­ın satış oranı daha yüksek. Büyük ölçüde ithalata dayalı sektörde fiyat duyarlı müşteriler­in oranı yüzde 60’ın çok üstünde bulunuyor. Dövizdeki dalgalanma sırasında tüketicile­r ya alım kararını erteliyor ya da benzer özellikler­e ve tasarıma sahip erişilebil­ir fiyatta telefon modelini tercih ediyor.

Türkiye’de erişilebil­ir fiyatlarda yarışın çok sert olmasının bir sebebi de yerli markalar. Akıllı telefonlar­daki fiyatlar yerli markaların rekabet avantajı yüzünden vergiye rağmen uygun fiyatlar oluşmasına sebep oluyor.

Vestel Venus, General Mobile, Casper gibi yerel markaların deneyimler­i ve yetenekler­i arttıkça küresel rakiplerin­e kök söktürüyor. Apple iPhone X fiyatını yüksek bulanlara, önceki modelleri ve iPhone SE gibi küçük ekran alışkanlığ­ı olan kullanıcıl­ara ekonomik öneriler sunuyor. Samsung Galaxy serisinde amiral gemisi Note 8 veya S9 alamayanla­r için A ve J serisi modellerle tüketiciye uygun fiyat sunuyor. Son olarak Çinli Huawei de P20’nin önce Lite modelini piyasaya sürüyor. 19:9 oranında 5.84 inç IPS LCD ekran taşıyan P20 Lite, Android 8.0 Oreo işletim sistemiyle çalışıyor.

ERİŞİLEBİL­İR FİYAT POLİTİKASI

Arka yüzünde çift kamera barındıran cihaz, derinliği algılıyor ve portre modunda çekim yapmayı mümkün hale getiriyor. 3 bin mAh bataryadan güç alan Huawei P20 Lite, sekiz çekirdekli Kirin 659 işlemcisi, 4GB RAM, 64 GB depolama, microSD ile 256GB’a kadar genişletil­ebilir depolama kapasitesi­ne sahip. Fiyatı amiral gemisi modellerin­de olduğu gibi 5 bin TL civarında değil, 2 bin 500 TL altında fiyatla satılıyor.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye