Sabah

Katalan basını ters köşe oldu

-

“Son bir mucizeye ihtiyaç vardı, onu da Cengiz’in asistiyle Manolas gerçekleşt­irdi” İSPANYOL Sport Gazetesi, Roma eşleşmesi sonrası “Şeker gibi kura” başlığını atarak, Cengiz Ünder’in formasını giydiği İtalyan ekibini küçümsemiş­ti. Dün ise, “Mazereti olmayan başarısızl­ık” başlığıyla çıktı. BAR±A’DA elenmenin üzüntüsünü yaşayan Lionel Messi, karma alanda miYed zone) Cengiz Ünder ile karşı karşıya geldi. Ünder’in selamlaşma­k için bir süre yüzüne baktığı Arjantinli yıldız oyuncu, başını yere eğdi ve stattan ayrıldı. MEDİPOL Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, eski oyuncusu Cengiz Ünder’in başarılı performans­ını SABAH’a değerlendi­rdi. Genç yıldız ile her zaman temas halinde oldukların­ı söyleyen Gümüşdağ şu ifadeleri kullandı: “Her hafta kendisiyle görüşüyoru­z. Sürekli bilgi alıyoruz. O da sağ olsun Başakşehir’i takip ediyor. Kazandığım­ız zaman bize moral veriyor, tebrik ediyor. Roma’ya transfer olurken, İtalya ve Avrupa’da ses getireceği­ne adım gibi emindim. Şu ana kadar da çok güzel işlere imza attı. Hem Başakşehir’in hem de Türkiye’nin gururu olmaya devam ediyor. Türkiye’de altyapısı yerli olup en yüksek bonservis bedeliyle satılan oyuncu kendisi zaten. Bu da bizim için ayrı bir gururdur. İnşallah daha güzel işlere de imza atacak.”

■ Roma, Bercelona’nın fiyakasını fena bozdu. Geçen sezon da Şampiyonla­r Ligi’ne çeyrek finalde veda eden Barcelona sizce Avrupa’da eriyor mu? Bana göre son senelerde dünya futbolunda­ki en büyük sürprizi 2014 Dünya Kupası’nda Brezilya’nın kendi evinde yarı finalde Almanya’ya 7-1 yenilmesiy­di. Roma’nın İspanya’da 4-1 kaybettiği maçın rövanşında dünya devlerinde­n Messi’li Barcelona’yı elemesi şimdi 1.sırayı aldı. Barcelona geçen sene Fransa’daki ilk maçta 4-0 yenildiği PSG karşılaşma­sı sonrasında kendi evinde 6-1 kazanıp turu atlamıştı. Ama Barcelona’nın 3 farklı avantajla gelip Roma’ya elenmesi kimsenin aklının ucundan bile geçmeyecek çok büyük bir sürprizdir. Buradan şu sonuç çıkıyor; futbolda hiçbir zaman ‘işi bitirdim formalite maçına çıkıyorum’ demeyeceks­in. Şuna inanıyorum ki Barcelona ilk maçı Roma’da oynasa kazanıp dönerdi.

■ 3’üncü golün asistini yaparak turu getiren Cengiz Ünder, bizi gururlandı­rmaya devam ediyor. Arda’dan

 ??  ??
 ??  ?? Barcelona’yı 3-0 elemesi ülke basınında geniş yer buldu. Yüksek tirajlı La Gazzetta dello Sport Gazetesi’nde
ifadesi kullanılır­ken, İtalya’nın bir diğer önemli gazetesi Corriere Della Sera’daki haberde,
yazıldı.
Barcelona’yı 3-0 elemesi ülke basınında geniş yer buldu. Yüksek tirajlı La Gazzetta dello Sport Gazetesi’nde ifadesi kullanılır­ken, İtalya’nın bir diğer önemli gazetesi Corriere Della Sera’daki haberde, yazıldı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye