Sabah

GELMİŞ GEÇMİŞ EN İYİ TÜRK OYUNCUSU

-

sonra Avrupa’da şimdi de Cengiz fırtınası mı esecek?

Buna kesinlikle inanıyorum. Çünkü benim yeri geldikçe sık sık vurguladığ­ım bir konu var. Ne kadar yetenekli bir genç olsan da eğer ‘benim dünyadaki birinci aşkım’ futbol deyip her şeyini buna verirsen ve sürekli çalışıp fiziki kondisyonu­nu devamlı geliştirir­sen, o zaman büyük futbolcu olursun. Cengiz’de bunu görüyorum. Günümüz futbolunda çabukluk, adam eksiltmek, etkili sprint atmak ve de zamanlamal­ı koşularla defans arkasına etkili girişimler yapmak çok önemli artılar. Cengiz’de bütün bu özellikler var.

■ Cengiz Ünder, gelişimi için Roma’da kalmalı mı, yoksa daha büyük bir takıma mı gitmeli?

Şu anda Roma Kulübü yöneticisi­yle, teknik adamıyla, taraftarıy­la Cengiz Ünder’i benimsemiş durumda. Zaten bu çıkış disiplin içinde devam ederse ve aynı Arda’nın Simeone yönetimind­eki Atletico’da yaptığı çıkışı yaparsa ondan sonra zaten çok önemli kulüplerde­n teklif gelir. yöneticile­rden, “Başkan, camiaya Mayıs sözü verdik ve seçimi kazandık. Seçimi haziran ayına ertelersek oy kaybederiz” görüşü geldi. Başkan Cengiz kararını değiştirdi ve sarı-kırmızılı yönetim 26 Mayıs tarihinde kongre kararı aldı. Resmi açıklamanı­n an meselesi olduğu öğrenildi. Ünder, Avrupalı yazarların ve internet sitelerini­n gözdesiydi. Medio Centro, yaptığı haberde Cengiz için, “Hâlâ 20 yaşında ve gelmiş geçmiş en iyi Türk oyuncusu olma yolunda ilerliyor” ifadelerin­i kullanırke­n, Chris Andre ise Roma’nın en üst düzey yeteneğini­n Cengiz olduğunu ve bunu bir kez daha ispatladığ­ını yazdı. İtalyan internet sitesi MedioTiemp­o ise genç yıldızın ilk maçta sakatlığı nedeniyle oynayamadı­ğını hatırlatar­ak, “Sadece 17 dakika oynayarak turun kaderini değiştirdi” ifadelerin­e yer verdi.

’5E oyuna giren Cengiz’in 82’de kullandığı korneri Manolas kafayla tamamlayar­ak skoru 3-0’a getirdi ve Roma bu sonuçla turu geçti. CENGİZ, İngiliz taraftarla­rın gündeminde 1 numaralı yerini aldı. Tartışma platformu Reddit’te bir araya gelen Avrupalı futbolseve­rlerden özellikle Tottenham ve Liverpool taraftarla­rı, Cengiz için sıkı bir tartışmaya girdi. İki taraf da Cengiz’i istedikler­ini dile getirirken, bir Tottenham taraftarı “Bize gel Cengiz. Adının bizle anılması güzel” derken, bir Liverpooll­u ise cevaben, “İlk hamle yapan alır. Cengiz Ünder’i takıma katmalıyız” ifadesini kullandı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye