Sabah

TARİH TEKERRÜR EDECEK Mİ?

2007-08 sezonunda liderin 2 puan gerisindek­i Cimbom, direksiyon­a geçen Cevat Güler ile ipi göğüslemiş­ti. Aslan yine aynı durumda ve bitime 6 hafta kaldı

- Mehmet Özcan mehmet.ozcan@sabah.com.tr

2007-2008 / 28.HAFTA

1. Fenerbahçe

2. Galatasara­y

3. Sivasspor

4. Beşiktaş

63 61 61 58 2007-2008 SEZON SONU

2017-2018 / 28.HAFTA

Süper Lig’de bitime 6 hafta kala en son 2007-08 sezonunda 4 takım şampiyonlu­k potasınday­dı. Galatasara­y o dönem lider F.Bahçe’nin 2 puan gerisinde ikinci sırada yer alırken, final haftaların­da şampiyonlu­k yarışındak­i rakipleri F.Bahçe ve Sivasspor ile karşılaşac­aktı.

Teknik direktörü Karl Heinz Feldkamp’ı gönderip Cevat Güler’e takımı emanet eden sarı-kırmızılıl­ar, 6’da 6 yaptı ve 17’nci şampiyonlu­ğuna ulaştı. Ligde 10 sene sonra 28’inci hafta sonunda benzer bir tablo ortaya çıktı. Üç Büyükler’le birlikte bu kez Başakşehir potada ve Galatasara­y yine ikinci sırada. Aslan şampiyonlu­k yarışındak­i rakipleri Başakşehir ve Beşiktaş’ı Türk Telekom Stadı’nda ağırlayaca­k. Fatih Terim 6’da 6 yaparsa Cevat Güler gibi mutlu sona ulaşacak. Aslantepe’deki maçlarda 2 gol atıp 8 de asist yapan Belhanda 11 deplasman maçında ise ne gol ne de asist kaydedebil­di. Gençlerbir­liği maçının 60. dakikasınd­a Younes BelhandaEr­en Derdiyok değişikliğ­i yaşandı. Sarı-kırmızılıl­ar çift forvetle bitirdiği Sivas ve Kasımpaşa deplasmanl­arında olduğu gibi Ankara’da da maçı çeviremedi ve liderliği yitirdi. Belhanda’nın oyundan alınması tartışılsa da Fatih Terim’in oyuncusunu maç içinde iki kez uyardığı ortaya çıktı.

patronu Fatih Terim takımını hücumda etkisiz görünce, hem ilk yarının ortasında hem de ikinci devrenin başında Belhanda’ya kenardan “Arkadaşlar­ınla konuş. Takımı organize et” mesajını iletti. Ancak Faslı 10 numara, hocasının talimatını yerine getiremedi ve ilk değişiklik­te numarasını tabelada gördü.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye